Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS Nikšić: Mrak sa nikšićkih ulica, uselio se i u Nikšićko pozorište, jedina mjera su ostavke

DPS
  • Autor onogost.me
  • 13.04.2024. u 09:56
Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću zatražio je ostavku umjetničkog direktora Nikšićkog pozorišta Janka Jelića, zbog njegovog odbijanja da u repertoar uvrsti pozorišnu predstavu “Izložene” u nezavisnoj produkciji NVO “Bunt”.

”I dok rukovodstvo Nikšičkog pozorišta zabranjuje predstave koje govore o važnim društvenim problemima i služe za podizanje svijesti, u Nikšiću mjesta ima za svetosavske pirove. I mada Jelić sigurno ne bi potrčao da kupi kartu za “IzloŽene”, uvjereni smo da je spreman da stane u red za kartu za koncert Danice Crnogorčević, kojoj Sportski centar Nikšić otvara svoja vrata, vjerovatno da je nagradi za skrnavljenje crnogorske himne i unižavanje državnih simbola Crne Gore. Na kraju, ali prije svega, ovaj skandal zahtijeva hitnu ostavku, ne samo Jelića, već i direktora Krulanovića i naravno glavnog skandal majstora, Marka Kovačevića”, stoji u saopštenju nikšićkog DPS-a.

Iz DPS-a smatraju da u Nikšićkom pozorištu ”ne vide stvarnost, pa iznalaze opravdanja” za izjavu umjetničkog direktora.

”Mrak sa nikšićkih ulica, uselio se i u Nikšićko pozorište, u kojem očigledno ne vide stvarnost, pa, ne stideći se, iznalaze opravdanja za skandaloznu izjavu umjetničkog direktora Janka Jelića, koji je kazao da je nasilje nad ženama izlizana tema, te da su žene te koje diskriminišu. Pitamo se samo otkud ljudska i moralna snaga izgovoriti da je priča o nasilju nad ženama stvar estetike. Koliko mali moraš biti da ovu sramotu smjestiš u kontekst pitanja estetike”, dodaje se.

Iz te partije ocijenili su da je ”i predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević pokuša da baci prašinu u oči građanima Nikšića”.

”I nijesu samo oni (Nikšićko pozorište) ti koji su pokušali da bace prašinu u oči građankama i građanima. Učinio je to juče i Kovačević kvalifikujući Jelićev sramotni istup kao problem u komunikaciji i zahvaljujući mu se što je otvorio polemiku po ovom pitanju. No, od onoga koji srednjim prstom namješta sat prilikom intoniranja himne, drugačije se nije ni očekivalo, al’ ostaje pitanje da li se Kovačević izruguje sa cjelokupnom crnogorskom javnošću ili sa samim sobom”, zaključuju iz nikšićkog DPS-a.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    1

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Sastanak predstavnika političkih partija o pronalasku rješenja za izlazak iz krize u Šavniku koji je počeo danas u 12 sati u Skupštini Crne Gore završen je. Šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić kazao je da je bilo nekoliko konkretnih prijedloga.
    Političke partije počeće sjutra u 12 sati politički dijalog i razgovor kako bi se riješila kriza u Šavniku, gdje izbori nijesu završeni ni nakon više od godinu i po.