Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS Nikšić: Na spisku instruktora za popis našli su se funkcioneri i rodbina DF-a, Demokrata i URE

DPS
  • Autor onogost.me
  • 13.10.2023. u 10:52
Iz Demokratske partije socijalista (DPS) saopštili su da je spisak instruktora za popis u Nikšiću, nalik familijarnom okupljanju nekog od funkcionera lokalne vlasti.

Oni su saopštili da da će u Nikšiću popisivati odbornici, visoki funkcioneri nekadašnjeg Demokratskog fronta, Demokrata i URE, njihove žene, snahe, ćerke, sinovi i ostala mnogobrojna rodbina, inače svi zaposleni po dubini i širini, pokazuje objavljeni spisak instruktora za popis.

„U Pozivu, inače objavljenom na sajtu Opštine Nikšić, decidno je navedeno da prednost pri izboru popisivača i instruktora imaju nezaposlena lica, studenti i lica sa iskustvom u sličnim procesima. Ali gle čuda, umjesto nezaposlenih i studenata, kao i onih s iskustvom, instruktažu će vršiti sekretarka Skupštine opštine, njena kuma, inače direktorica Parking servisa, odbornica Ure, odbornik Nove srpske demokratije i uposlenik EPCG, sin odbornice i jednog od direktora u EPCG, supruga predsjednika odbora direktora EPCG, kao i snaha, inače zaposlena u Opštini Nikšić, supruga jednog od sekretara u lokalnoj upravi, više novozaposleni u EPCG, žene poslanika DF-a, pa kćerka poslanika DF-a, pa opet kćerka funkcionera DF-a, pa tako redom do kraja spiska“, piše u saopštenju nikšićkog DPS-a.

Iz te partije kažu da su ispod crte ostali mladi ljudi s magistarskim diplomama, nezaposleni, oni koji su učestvovali u prethodnom popisu.

„Ogrezli u nepotizmu i partijskom zapošljavanju, obesmišljavaju svaki javni konkurs i poziv, pa i ovaj. Ovoliku beskurpuloznost građani Nikšića nijesu imali prilike vidjeti, jer jedino što je vlastodršcima bitno, jeste instalirati svoje funkcionere koji će sprovoditi naloge gospode iz BIE koji su se infiltrirali i u samom Monstatu. Kompletan scenario za falsifikovanje rezultata popisa“, piše u saopštenju.

Dodaju da u „ovolikoj bezočnosti, nije pružena prilika nezaposlenim, studentima i onim sa iskustvom, jer ima prečih, a na naša vrata kucaće kume, tetke, snahe, supruge, kćerke, sinovi funkcionera DF-a, Demokrata i URA ,sekretarke i direktorke i ostali jurišnici i jurišnice “srpskog sveta““.

„Hoćemo li otvarati? Ovima ne! Dobili su naše uslove, ima još vremena“, kazali su iz nikšićkog DPS-a.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    1

    1. На ваш попис су били само ваши активисти.
      И нико ко није за вас гласао није могао ни за чистачице добити посао.
      Ваше је,хвала Богу ,прошло вријеме и никад се не поновило

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Nikšićki SDP pozvao je Demokrate da se distanciraju od predsjednika Opštine, Marka Kovačevića, čije javno djelovanje "nanosi dugoročnu štetu ugledu i vrjednostima koje ponosno baštini grad".