Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS: Ogromni učinci lokalne vlasti na polju sporta

dps_konf
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 21.09.2016. u 11:32

Demokratska partija socijalista je kao dominantan činlac vlasti na lokalnom nivou u potpunosti ispoštovala sve programske aktivnosti u pogledu izgradnje i revitalizacije infrastrukturnih objekata, kazala je na današnjoj konferenciji za novinare Marina Vukotić, odbornica te partije u Skupštini opštine Nikšić.

Ona naglašava da je lokalna uprava, u proteklom periodu, posebnu pažnju posvetila stvaranju uslova za kvalitetno bavljenje sportom, smatrajući da sport zauzima važno mjestu u životima naših sugrađana.

Prije svega, ona izdvaja otvaranje bazena, milionske investicije, čija je vrijednost, smatra Vukotić, zapravo mnogo veća ako se posmatra sa više aspekata.

„Njegovom rekonstrukcijom stekli su se uslovi da se mladi u Nikšiću aktivnije bave vaterpolom i plivanjem. Osim toga, poslužiće u rekreativne svrhe, biće trenažni centar naše vaterpolo reprezentacije, kao i mjesto na kom će se održavati najznačajnija svjetska takmičenja“, ističe Vukotić.

Ona podjseća i na postavljanje reflektora na Gradskom stadionu, čime su se stekli usovi za noćno odigravanje utakmica, što je takođe bio preduslov za organizaciju međunarodnih mečeva.

Vukotić posebno skreće pažnju na veliku akciju uređenja i rekonstrukcije 10 sportskih igrališta u više mjesnih zajednica u gradu. Time je, kako je poručila, omogućeno najmlađim sugrađanima aktivnije bavljenje sportom i zdravim stilovima života.

Novica Gardašević, član Opštinskog odbora DPS-a, naglašava da se pomoć lokalne uprave nije ogledala samo u stvaranju infrastrukturnih pretpostavki za bavljenje sportom, već i kroz pomoć klubovima.

Tako je, podsjeća Gradašević, Opština Nikšić jedina Opština u Crnoj Gori koja sportskim klubovima daje na korišćenje bez naknade kapacitete A dvorane Sportskogc, a  za šta godišnje izdvaja više od 230.000 eura.

On dodaje da je lokalna uprava imala i ima važnu ulogu u funkcionisanju košarkaškog i fudbalskog kluba Sutjeska. Osim toga, kako ističe, i naši sportisiti u individualnim sportovima imali su podršku loklane uprave, a zauzvrat su pravili velike rezultate na raznim takmičenjima.

„Brojni sportisti su našoj zemlji donijeli medalje u prethodnom periodu, među njima džudisti, atletičari, karatisti i šahisti koji su dostojno predstavljali naš grad na velikim evropskim i svjetskim takmičenjima. Nikšić je dao dva olimpijca u pojedinačnim i dva u ekipnim sportovima. Sve ovo je rezultat sinhronizovane politike sa državnog i lokalnog nivoa i naravno marljivog rada i talenta naših sportista“, naglasio je Gradašević.

On je podsjetio da lokalna uprava kroz Sekretarijat za sport ulaže i velika sredstva u poboljšanje školskog sporta. Bez dobrog školskog sporta, smatra on, nema ni dobrog profesionalnog sporta. Gradašević napominje i da lokalna uprava redovno izmiruje sve obaveze prema pedagozima fizičke kulture koji promovišu opštinska, regionalna i državna takmičenja.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu.
Primjer Dragove Luke, gdje stanovnici revnosno mapiraju probleme, ali odgovor nadležnih uporno izostaje, najbolje svjedoči koliko je lokalna uprava u Nikšiću nesposobna i neznavena, kazao je Rajko Perović, odbornik Evropskog tima za Nikšić.