Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS Šavnik: Pravna država kapitulirala pred destrukcijom

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 27.11.2022. u 11:06
Danas su članovi biračkih odbora iz redova DF-a, ponovo spriječili održavanje izbora u Šavniku, te su biračima sa pravom glasa onemogućili da slobodno izraze svoju volju i iskoriste biračko pravo, saopšteno je uz DPS Šavnik.

“Tako su destruktivci i primitivci nastavkom vršenjem djela koja spadaju u grupu krivičnih djela protiv izbornih prava propisanih Krivičnim zakonikom Crne Gore, nastavili ovaj svoj besprizrni cirkus. Svi napori i brojni pozivi koje iz nedjelje u nedjelju upućujemo policiji i tužilaštvu, očigledno su uzaludni, te se stoga ni danas nije okončala saga oko lokalnih izbora u našoj opštini”, kažu u šavničkom DPS-u.

Upravo i ovo je, naglašavaju, novi pokazatelj i potvrda nemoći nadležnih državnih institucija da omoguće svim sugrađanima da ostvare svoje Ustavom garantovano biračko pravo.

“Žao nam je što se iz Šavnika šalje poruka da je pravna država Crna Gora kapitulirala pred destrukcijom i primitivizmom pojedinaca, siledžija demokratije”, zaključuju u DPS Šavnik.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.