Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS: U danima koji predstoje Nikšićani će znati da donesu najbolje odluke

14212046_637930946377982_6850877325806846018_n
  • Autor onogost.me
  • 17.09.2016. u 15:10

Opštinski odbor DPS Nikšić čestitao je našim sugrađanima 18. septembar. Saopštenje ove partije prenosimo u cjelosti.

“Uz sjećanja na slobodarska pregnuća i hrabrost predaka, Nikšić sjutra slavi svoj praznik. Slavi dan kada su slobodom krunisane iskonske težnje našeg naroda. Dan  sjećanja na antifašistički pokret koji donio slobodu Nikšiću i Crnoj Gori. Demokratska partija socijalista odaje počast njihovoj hrabrosti i upornosti u ostvarenju htjenja i ideala za koje su se borili. Iskazujemo divljenje njihovom dostojanstvu i zalogu života. Nikada Nikšić ne smije zaboraviti veličinu podnijetih žrtava i predanu nesebičnost u ostvarenju težnji ka slobodnoj i suverenoj Crnoj Gori u čije temelje su ugradili i svoje živote.

No, poštovanje predaka i njihovih djela ne može biti samo u sjećanjima i prigodnim besjedama. Naša činjenja i doprinos da grad u kome živimo bude bolji i uslovniji za život sigurno su najrječitiji način govora o odnosu prema istoriji kojom se ponosimo. Lokalna uprava Nikšića, koju dominantno čine predstavnici DPS-a, našim sugrađanima između dva praznika predala je na upotrebu više infrastrukturnih projekata poput Bazena, Pozorišta, Tehnopolisa, Bulevara 13. jul, Aerodroma Kapino Polje, rekonstruisanog puta Nikšić – Vilusi, Trebješke ulice, seoskih vodovoda, puteva itd. I to je svakako najbolji način da se građanima Nikšića čestita praznik.

Uz tradicionalnu manifestaciju „Septembarski dani“ i obilje kulturnih, sportskih, turističkih i poljoprivrednih manifestacija u prazničnom ambijentu Nikšić dočekuje svoj dan.

Opštinski odbor DPS-a svim našim sugrađanima čestita praznik grada, poručujući da pred svima nama kao cilj ostaje da generacijama koje stasavaju obezbijedimo sigurnu budućnost, da ih učimo značaju velikih istorijskih odluka i datuma. A Nikšićani u svim značajnijim procesima za našu zemlju nijesu bili spremni da budu nijemi posmatrači istorijskih dešavanja, već njihovi aktivni sudionici. I u danima koji predstoje, Nikšićanke i Nikšićani znaće da donesu najbolje odluke za sebe, svoj grad i našu Crnu Goru.

Građanke i građani Nikšića, srećan vam praznik.”

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci