Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS: U Nikšiću nevaspitanje nikad nije moglo da prođe

oo_dps_niksic_1_0_0
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 30.01.2017. u 18:24

Iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista smatraju da je očigledno da njihova saopštenja pogađaju cilj, jer, kako kažu, Demokrate ne patišu sa pisanjem i prijetnjama. 

Kako se navodi u saopštenju ove partije, oni razumiju polet koji mladost donosi, ali da se  osim toga mora imati još po nešto od znanja, a da ga Demokrate očigledno nemaju, jer, kako navode, ponašaju se kao da predstoje izbori u Državnom tužilaštvu, a ne lokalni u Nikšiću.

“Kad se nema znanja i argumenata, onda se poseže za prijetnjama i bahatim ponašanjem, što mladim i poletnim Demokratama nije strano još od Budve. Bez obzira na neiskustvo i neznjanje, morali bi na vrijeme da shvate da makar u Nikšiću nevaspitanje nikad nije moglo da prođe, koliko god se pravdalo mladošću. Zato će jedino „izvrtanje“ napraviti Nikšićani 12. marta, i to upravo kod Demokrata, da ih nauče elementarnom kućnom vaspitanju, političkoj kulturi i da im pokažu đe im je mjesto”, stoji u saopštenju.

Što se argumenata tiče, iz ove partije smatraju da nije daleko od Demokrata odmakla ni URA, kojoj je, kako se navodi, prešlo u naviku da priziva najkatastrofalnije scenarije za Crnu Goru, a sad i za Nikšić.

“Takva demagogija i stav vrhovnih moralnih sudija odavno nijesu viđeni na domaćoj političkoj sceni, što je svojstveno samo bezidejnim i jalovim političkim partijama. Ne treba imati previše političkog iskustva, pa sagledati rezultate kratke i veoma neefikasne istorije ove političke partije, tokom koje su za samo par godina uspjeli da rasformiraju nekoliko stranaka i koalicija, sa sve katastrofalnijim rezultatom od izbora do izbora”, dodaju oni.

Takođe naglašavaju da za URA-u nije ni čudo što je Nikšić doživjela kao slamku spasa za svoju partiju koja je, kako kažu, počela da se raspada prije nego što je uopšte ušla u političku arenu, s obzirom kakve su političke procjene donosili do sad.

“Licemjerna briga Demokrata i URA-e za grad i građane, sa čijim „dogovaranjem“ i „radom“ Nikšićani već imaju debelog iskustva na svoju štetu, ne može se shvatiti drugačije nego kao očajnička borba za pozicioniranje unutar rasute opozicije. No, najbolju mjeru će im odrediti 12. marta”, zaključuju iz DPS-a.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sastanak predstavnika političkih partija o pronalasku rješenja za izlazak iz krize u Šavniku koji je počeo danas u 12 sati u Skupštini Crne Gore završen je. Šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić kazao je da je bilo nekoliko konkretnih prijedloga.
Političke partije počeće sjutra u 12 sati politički dijalog i razgovor kako bi se riješila kriza u Šavniku, gdje izbori nijesu završeni ni nakon više od godinu i po.