Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS: U Šavniku ne mogu ni izbori da se održe, a kamoli popis

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 23.10.2023. u 11:11
Činjenica da ni godina od kako je počelo održavanje lokalnih izbora u Šavniku a koji se ni nakon 9 pokušaja glasanja nijesu završili ukazuje na abnormalan društveno-politički ambijent kako u našoj opštini tako i u čitavoj Crnoj Gori, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Šavnik.

Kako su istakli, crnogorska javnost se u proteklom periodu nagledala scena pravnog i fizičkog nasilja, opstrukcija, destrukcija, sprječavanja održavanja glasanja, uništavanja dokumenata o glasanju i u konačnom potpune opstrukcije izbornog procesa u Šavniku.

“Što je gore od svega navedenog, ni poslije naših brojnih poziva i apela koje smo uputili Vladi koja više od godinu vrši vlast u tehničkom mandatu, mnoštva krivičnih prijava koje smo podnijeli protiv samih aktera, niko od nadležnih državnih organa nije se udostojio da potraži rješenje kako bi se izašlo iz ove situacije”, navode u saopštenju.

Tako su, ističu, nakaradnim sabotažama lokalni izborni u našoj varošici u potpunosti obesmišljeni, pa sama i pomisao da se u Šavniku treba održati predstojeći popis stanovništva ukazuje da je postpuno bespredmetno o tome govoriti.

“Kada izuzmemo sve jasne fakte da osnovni pravni i tehnički preduslovi o održavanju popisa u Crnoj Gori nijesu ispunjeni, i samo sagledamo ambijet u kojem žive naši sugrađani, jasno se može zaključiti samo jedno – ne postoji ni minimum uslova da se ovaj process u Šavniku održi”, ocjenjuju iz Opštinskog odbora DPS Šavnik.

Stoga, poručuju, još jednom pozivamo Vladu Crne Gore, Ministarstvo finansija i Monstat, kao nadležne državne organa da kompletan proces odlože do sticanja uslova za njegovo normalno i nesmetano održavanje.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić zakazana je u utorak, 25. juna, sa početkom u 10 časova.
  Iz Građanskog pokreta URA kritikovali su predložene izmjene Zakona o državnoj imovini koje, kako su rekli, predviđaju da se isključivo Vlada pita za raspolaganje državnom imovinom do 300 miliona eura i upitali da li se sprema ''rasprodaja Crne Gore da bi se vraćali enormni dugovi Vlade Milojka Spajića''.