Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Državni sekretari iz SDP-a podnijeli ostavke

SDP
  • Autor onogost.me
  • 07.12.2022. u 13:28
Državni sekretari iz Socijaldemokratske partije, Amina Cikotić, Budimir Mugoša i Petar Odžić, podnijeli su ostavke na te funkcije u ministarstvima sporta i mladih, poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede i kapitalnih investicija.

Oni su, obrazlažući ostavke, ocijenili da je Vlada kojoj je izglasano nepovjerenje u Skupštini Crne Gore izgubila legitimitet da u punom kapacitetu vodi unutrašnju politiku, pa tako i u tim resorima.

Cikotić, Mugoša i Odžić su u obrazloženjima naveli da, kao politički imenovane osobe u Vladi, smatraju primjerenim da u takvim okolnostima više ne obavljaju dužnost državnih sekretara.

Oni su, uz zahvalnost na dosadašnjoj korektnoj saradnji, zatražili od resornih ministara da njihove ostavke procesuiraju na prvoj sljedećoj sjednici Vlade.

“Kao politički imenovano lice u Vladi smatram primjerenim da u takvim okolnostima više ne obavljam dužnost državne sekretara/ke u Vladi Crne Gore”, navodi se u njihovim saopštenjima.

Poručuju da su shvatajući dužnosti maksimalno odgovorno, “u potpunosti su nastojali da tokom trajanja mandata sve aktivnosti i radne obaveze budu sprovođene u najboljem interesu države i svih njenih građana”.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci