Državni sekretari iz SDP-a podnijeli ostavke

SDP
 • Autor onogost.me
 • 07.12.2022. u 13:28
Državni sekretari iz Socijaldemokratske partije, Amina Cikotić, Budimir Mugoša i Petar Odžić, podnijeli su ostavke na te funkcije u ministarstvima sporta i mladih, poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede i kapitalnih investicija.

Oni su, obrazlažući ostavke, ocijenili da je Vlada kojoj je izglasano nepovjerenje u Skupštini Crne Gore izgubila legitimitet da u punom kapacitetu vodi unutrašnju politiku, pa tako i u tim resorima.

Cikotić, Mugoša i Odžić su u obrazloženjima naveli da, kao politički imenovane osobe u Vladi, smatraju primjerenim da u takvim okolnostima više ne obavljaju dužnost državnih sekretara.

Oni su, uz zahvalnost na dosadašnjoj korektnoj saradnji, zatražili od resornih ministara da njihove ostavke procesuiraju na prvoj sljedećoj sjednici Vlade.

“Kao politički imenovano lice u Vladi smatram primjerenim da u takvim okolnostima više ne obavljam dužnost državne sekretara/ke u Vladi Crne Gore”, navodi se u njihovim saopštenjima.

Poručuju da su shvatajući dužnosti maksimalno odgovorno, “u potpunosti su nastojali da tokom trajanja mandata sve aktivnosti i radne obaveze budu sprovođene u najboljem interesu države i svih njenih građana”.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Na narednoj sjednici Skupštine opštine Nikšić, koja će se održati 10. februara, odbornici će odlučivati o predlogu za smjenu predsjednika opštine Marka Kovačevića.
  Poslanica Demokratskog fronta (DF) Simonida Kordić poručila je za TVCG da će predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić biti kandidat DF-a za predsjedničke izbore, ukoliko kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) bude Milo Đukanović.
  Crnogorski državljanin može prijaviti prebivalište, ili prijaviti promjenu prebivališta, na osnovu priloženog dokaza o pravu svojine ili susvojine na stanu, kući ili drugom objektu za stanovanje. Ako je u toj prijavi navedena adresa stana koji je u vlasništvu druge osobe, uz prijavu se podnosi ovjeren ugovor o zakupu, predviđeno je izmjenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta i boravišta.