Dukaj: Potencijali Nikšića mogu biti pokretač razvoja ne samo države, već i regiona

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 18.09.2023. u 10:27
Ministar javne uprave Maraš Dukaj, čestitao je 18. septembar, Dan opštine Nikšić, predsjedniku Opštine Nikšić, Marku Kovačeviću i predsjedniku Skupštine opštine Nikšić, Nemanji Vukoviću.

“Drage Nikšićanke i Nikšićani, u ime Ministarstva javne uprave kao i u svoje lično ime, koristim priliku da vam uputim najljepše čestitke povodom 18. septembra, Dana opštine. Nikšić je bio i jeste jedan od simbola razvoja i napretka Crne Gore. Kao opština koja obiluje infrastrukturnim, industrijskim, turističkim, investicionim, kulturnim i univerzitetskim kapacitetima, sa pravom možemo reći da su potencijali Nikšića takvi, da mogu biti pokretač razvoja ne samo države, već i regiona”, naveo je Dukaj.

Raduje ga, kaže, činjenica da je opština Nikšić sa svojim partnerima započela izgradnju Doma digitalne revolucije, stavljajući akcenat na kreativnu, inovativnu industriju, digitalizaciju i modernizaciju, što je oblast ubrzanog razvoja cijelog naprednog svijeta.

“Opština Nikšić organizuje brojne sajmove iz oblasti poljoprivrede i stočarstva, a to je samo jedan od načina na koji opština podržava ove djelatnosti. Za pohvalu je i podrška nevladinim organizacijama, kao jednog od ključnih partnera u razvoju demokratije i prosperiteta zajednice. Ipak, najbolji resurs Nikšića su njegovi stanovnici, koji su prepoznati u regionu i šire, kao ljudi sa vizijom, koji svojim intelektualnim, umjetničkim, sportskim i preduzetničkim rezultatima zaslužuju poštovanje pa i divljenje”, navodi Dukaj.

Ministarstvo javne uprave nastavlja sa podrškom opštini Nikšić u pogledu digitalizacije javne uprave i uvođenje elektronskih servisa koji predstavljaju važan dio procesa reforme javne uprave.

“Uz najbolje želje vama, svim građankama i građanima Nikšića, još jednom čestitam 18. septembar”, kazao je ministar Dukaj.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić zakazana je u srijedu, 11. oktobra u zgradi Opštine, sa početkom u 10 časova.
  U Nikšiću je danas formiran Ženski odbornički klub, čiji je cilj afirmacija rodne ravnopravnosti, unapređenje položaja žena i snaženje lokalne demokratije.