Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Đukanović ne dozvoljava mirnu tranziciju vlasti”

833d98f9-a9b6-49e7-89c9-a2d204cc9a37
Arhiva
  • Autor onogost.me
  • 02.01.2021. u 15:20

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić poručio je da će Skupština ponovo usvojiti sve zakone bez rasprave.

"Đukanović ne dozvoljava mirnu tranziciju vlasti u CG i nastavlja u višegodišnjem maniru da Crna Gora tretira kao svoj feud", napisao je Krivokapić na Tviteru.

Premijer je dodao da, "osim što krši Ustav, zakone ove zemlje, Đukanović se igra građanima, njihovom imovinom i pravima koja proističu iz Ustava".

"Udarom na bankarski sektor i male privrednike predsjednik Crne Gore nam poručuje da ga nije briga za državu ukoliko neće biti njen vlasnik", kazao je Krivokapić.

Bečić: Ponovo ćemo usvojiti sve zakone bez rasprave

Na treći pokušaj opstrukcije i blokade sistema od strane opozicije, odgovorićemo ponovo mirno, demokratski i evropski, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

On je to napisao na Tviteru reagujući na odluku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da vrati na ponovno odlučivanje Zakone koje je donijela Skupština Crne Gore 29. cemebra, uključujući i izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti i Zakona o radu.

Bečić je najavio da će "u skaldu sa Ustavom i pozitivnim propisima" ponovo izglasati sve zakone.

"U ponovnom glasanju se ne vodi rasparava, već se samo glasa. Mi imamo strpljenja i demokratske kondicije, a predsjednik države neka ponese odgovornost za posledice koje mogu nastupiti po radničku klasu, bankarski sistem, privrednike i druge, imajući u vidu posebno rokove koji uređuju te oblasti", naveo je Bečić na Tviteru.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Novom odlukom Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) poslanici koji su istovremeno i čelnici opština ili lokalnih parlamenata, moraće da se odreknu jedne od pozicija koje pokrivaju.
U vrijeme dok kju (Q) groznica hara Nikšićem, dok je ugroženo zdravlje građana i dok svjedočimo nestajanju stočnog fonda, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidak Krtolica ne odgovara na zahtjeve za slobodan pristup informacijama u vezi sa navedenom temom, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić.