Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Đukanović odlučio: Popović, Danilović, Konjević i Marić novi članovi Vlade

miloooo
  • Autor onogost.me
  • 07.05.2016. u 06:52

Predsjednik Vlade Milo Đukanović predložio je večeras izbor prof. dr Milenka Popovića na dužnost potpredsjednika Vlade, Gorana Danilovića na dužnost ministra unutrašnjih poslova, mr Raška Konjevića na dužnost ministra finansija i Borisa Marića na dužnost ministra rada i socijalnog staranja za članove 40. Vlade Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju iz Sllužbe za odnose s javnošću, predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je večeras Skupštini Crne Gore predlog za razrješenje dva i izbor četiri člana 40. Vlade Crne Gore.

Predsjednik Vlade navodi da je na sjednici Skupštine Crne Gore održanoj 27. januara, nakon izglasavanja povjerenja 40. Vladi Crne Gore, ponudio opozicionim političkim subjektima ulazak u Vladu, radi stvaranja uslova za osnaživanje povjerenja u izborni proces.

– Nakon višemjesečnog političkog dijaloga i potpisivanja Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore 26. aprila ove godine, jedan broj opozicionih političkih subjekata potpisnika Sporazuma, predložio mi je kandidate za članove Vlade, čime su se stekli uslovi da predložim promjene u sastavu 40. Vlade Crne Gore – navodi se u dopisu predsjednika Vlade.

Premijer Milo Đukanović je predložio saglasno navedenom, a u skladu sa članom 176 Poslovnika Skupštine Crne Gore razrješenje dr Radoja Žugića sa funkcije ministra finansija iZorice Kovačević sa dužnosti ministra rada i socijalnog staranja i izbor u članove 40. Vlade Crne Gore: prof. dr Milenka Popovića na dužnost potpredsjednika Vlade, Gorana Danilovića na dužnost ministra unutrašnjih poslova, mr Raška Konjevića na dužnost ministra finansija i Borisa Marića na dužnost ministra rada i socijalnog staranja.

Đukanović je tom odlukom praktično prihvatio listu koji su mu zajednički predali Demos, URA i Socijaldemokratska partija, te odbio prijedlog Socijalistička narodna partija koja je, osim ministra poljoprivrede, željela i mjesto ministra finansija.

Izvor: portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu.
Primjer Dragove Luke, gdje stanovnici revnosno mapiraju probleme, ali odgovor nadležnih uporno izostaje, najbolje svjedoči koliko je lokalna uprava u Nikšiću nesposobna i neznavena, kazao je Rajko Perović, odbornik Evropskog tima za Nikšić.