Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Đukanović predlaže Krivokapića za mandatara

konsultacije-2-1536x1024
predsjednik.me
  • Autor onogost.me
  • 08.10.2020. u 11:10

Predsjednik Milo Đukanović kazao je da će danas Skupštini uputiti predlog da mandatar za sastav nove Vlade bude nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić.

Prethodno je Đukanović sa nosiocima lista koalicija “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija“ i “Crno na bijelo”, Zdravkom Krivokapićem, Aleksom Bećićem i Dritanom Abazovićem, održao konsultacije o mandataru.

Đukanović je kazao da će predlog za mandatara danas uputiti predsjedniku Skupštine.

Odao je priznanje predstavnicima tri koalicije za postizanje sporazuma odmah poslije izbora.

“Izborni proces i tranzicija vlasti rezultat su višegodisnjeg napora institucionalnog državnog okvira. Naše društvo ovim pokazuje zrelost, naveo je Đukanović i dodao da je Crna Gora prepoznata kao faktor regionalne stabilnosti. Mi na ovim izborima nijesmo odlučivali o državi, zato ne smijemo dozvoliti da bilo ko ugrozi državu” , naveo je predsjednik.

On je kazao i da će nova vlada nastaviti sa investicijama, borbom protiv korone… Ističe i da izvještaj EK pokazuje da su urađene značajne reforme.

“Vjerujem da će nova vlada iskoristiti ovaj dokument za neophodne reforme”, naveo je Đukanović i poručio novom mandataru da ću biti otvoren za svaku vrstu saradnje.

Đukanović je kazao da je konsultacije obavio u skladu sa Ustavom i zahvalio se predstvanicima nove većine što su se odazvali pozivu.

Nosioci tri liste, koje su osvojile većinu na izborima, su nakon konstitutivne sjednice parlamenta, 23. septembra, dostavili predlog, sa potpisima 41 poslanika, da mandatar bude Krivokapić.

Mandatar saopštava u Skupštini svoj program i predlaže sastav vlade. O programu mandatara i predlogu za sastav vlade parlament odlučuje istovremeno.

Prema rezultatima parlamentarnih izbora, održanih 30. avgusta, koalicija “Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović” osvojila je 30 mandata, “Za budućnost Crne Gore” 27, “Mir je naša nacija” deset, a platforma “Crno na bijelo” četiri mandata. Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka imaju po tri poslanika, a Socijaldemokratska partija dva. Po jednog predstavnika u crnogorskom parlamentu imaju Albanska lista “Nik Đeljošaj – Genci Nimanbegu” i koalicija “Jednoglasno”.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Deokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću saopštio je da je Osnovno državno tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv načelnika Komunalne policije Veselina Čurovića ''dok u Nikšiću vlada pravi komunalni haos, dok divlje deponije niču na svakom koraku, dok psi lutalice gazduju nikšićkim ulicama, dok je automobila više na trotoarima nego na parking mjestima''.