Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Đukanović: S optimizmom gledamo na budućnost Nikšića

nk_1
DPS
  • Autor onogost.me
  • 24.08.2020. u 16:53

Treba danas odati priznanje svim ljudima u ovom gradu zašto nijesu poklekli pred nevoljama koje su zadesile i Nikšić i Crnu Goru u uslovima tranzicije i primijetiti da su poslednjih nekoliko godina godine u kojim su stabilizovane javne finansije u gradu, da su to godine istovremeno intezivnog razvoja infrastrukture u gradu, saopštio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, nakon posjete opštini Nikšić.

 

"Sjetimo se samo koliko je napravljeno na putnoj infrastrukturi i kakvi su projekti sada započeti u toj istoj putnoj infrastrukturi, sjetimo se samo koliko je urađeno na komunalnoj infrastrukturi, da ne podsjećamo na sve one silne vodovode koji su širom nikšićke opštine igrađeni i koji su obezbijedili kvalitetno vodosnadbijevanje, takođe, kvalitetno elektrosnadbijevanje, i sve druge pogodnosti komunalnog uređenja ovog grada", kazao je Đukanović.

On je istakao da su u Nikšiću oživjeli raniji privredni kapaciteti i razvili su se novi.

"Ono što je sublimirani izraz tog razvoja o kojem govorim jeste da smo se vratili i realizaciji nekih građevinskih poduhvata koji su direktno unapređenje kvaliteta života ovdašnjih ljudi. U onim nevoljama prije deset, dvadeset ili trideset godina teško smo o tome mogli misliti. Pogledajte samo u poslednjih par godina izgrađene su nove stambene zgrade za penzionere, nove stambene zgrade za socijalne slučajeve, nove stambene zgrade za raseljena lica, za populaciju Roma i Egipćana, dakle, grade se nove zgrade za zaposlene u važnim državnim službama – zdravstva, obrazovanja, itd.", kazao je predsjednik Crne Gore.

On je poručio da postoje svi razlozi da se s optimizmom gleda na budućnost Nikšića.

"Sve to ne bi bilo moguće da ovdje nijesu prethodno stabilizovane javne finansije, i ovdje i u državi koja je jako pomogla stabilizaciji javnih finansija u ovom gradu, i da nijesu pokrenuti razvojni procesi. Mislim da imamo zaista sve razloge da sa puno optimizma gledamo na budućnost ovog grada i na ulogu koju će on tradicionalno odigrati u budućem ekonomskom i demokratskom razvoju države Crne Gore", zaključio je.

 

izvor: RTCG

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.
Premijer Milojko Spajić odgovaraće danas u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj Premijerskom satu.