Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Evropski tim za Nikšić: Ministarstvo da ispita rad Agencije, zaustaviti pravnu anarhiju

Evropski tim za Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 20.05.2024. u 11:11
Evropski tim za Nikšić pozvao je nadležne organe da, kako navode, zaustave pravnu aharhiju u Agenciji za projektovanje i planiranje.

“Nakon donošenja niza neustavnih i nezakonitih akata u procesu transformacije Agencije za projektovanje i planiranje u DOO, na koje smo upozoravali na sjednicama Skupštine, ali i podnijeli Inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Ustavnom sudu, sada pozivamo nadležno Ministarstvo finansija da hitno zaustavi pravno nasilje koje se sprovodi od strane direktorice Agencije i lokalne vlasti u Nikšiću. Uprkos svim upozorenjima, da ne postupaju u skladu sa pozitivnim zakonodavstvom, direktorica i lokalna vlast ne odustaju od nasilnog transformisanja Agencije u DOO”, piše u saopštenju Evropskog tima Nikšić.

Navode da traže od Ministarstva finansija da u komunikaciji sa drugim nadležnim organima izvrši detaljnu provjeru dokumenata koja su im dostavljena, jer se, kako kažu, radi o nezakonitim, neustavnim i falsifikovanim dokumentima.

“Kad kažemo falsifikovanim, prije svega mislimo na licencu Agencije za projektovanje i planiranje, koja nije validna, imajući u vidu da jedan od službenika, na osnovu čije licence je dobijena i licenca za Agenciju, već duži period ne radi u Agenciji, već u Solar gradnji. To dalje znači da Agencija nema validnu licencu, a to ujedno ukazuje na to da rukovodstvo Agencije lažira validnost licence”, tvrde iz kluba odbornika.

Navode i da direktorica protivzakonito obavlja funkciju i bespravno u ime Agencije potpisuje sve akte i predstavlja istu.

Iz kluba odbornika traže hitno izjašnjenje nadležnih ministarstava.

“Mislimo na Ministarstvo finansija, kojim rukovodi Novica Vuković , Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, kojim rukovodi Janko Odović, i Ministarstva javne uprave, koje bi se trebalo zainteresovati za položaj zaposlenih, kao i Inženjerske komore i Centralnog registra privrednih subjekata u vezi sa procesom transformacije i registracije Agencije za projektovanje i planiranje u DOO, koji je podvlačimo još jednom, nezakonit i neustavan”, zaključuje se u saopštenju.

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Predsjednik Vlade Milojko Spajić izvinio se građanima što je proveo četiri dana u Francuskoj na odmoru. Kazao je da je svjestan da većina građana ne može sebi da priušti putovanja u Francusku i EU ali je istakao da Vlada naporno radi na povećanju standarda kako bi omogućili građanima da vide sve što Evropa nudi. Premijer je rekao da na društvenim mrežama imamo sijaset neozbiljnih optužbi, ali je naglasio da napadi na mrežama i estradizacija politike nikome neće donijeti dobro.