Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Evropski tim za Nikšić: Ministarstvo da ispita rad Agencije, zaustaviti pravnu anarhiju

Evropski tim za Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 20.05.2024. u 11:11
Evropski tim za Nikšić pozvao je nadležne organe da, kako navode, zaustave pravnu aharhiju u Agenciji za projektovanje i planiranje.

“Nakon donošenja niza neustavnih i nezakonitih akata u procesu transformacije Agencije za projektovanje i planiranje u DOO, na koje smo upozoravali na sjednicama Skupštine, ali i podnijeli Inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Ustavnom sudu, sada pozivamo nadležno Ministarstvo finansija da hitno zaustavi pravno nasilje koje se sprovodi od strane direktorice Agencije i lokalne vlasti u Nikšiću. Uprkos svim upozorenjima, da ne postupaju u skladu sa pozitivnim zakonodavstvom, direktorica i lokalna vlast ne odustaju od nasilnog transformisanja Agencije u DOO”, piše u saopštenju Evropskog tima Nikšić.

Navode da traže od Ministarstva finansija da u komunikaciji sa drugim nadležnim organima izvrši detaljnu provjeru dokumenata koja su im dostavljena, jer se, kako kažu, radi o nezakonitim, neustavnim i falsifikovanim dokumentima.

“Kad kažemo falsifikovanim, prije svega mislimo na licencu Agencije za projektovanje i planiranje, koja nije validna, imajući u vidu da jedan od službenika, na osnovu čije licence je dobijena i licenca za Agenciju, već duži period ne radi u Agenciji, već u Solar gradnji. To dalje znači da Agencija nema validnu licencu, a to ujedno ukazuje na to da rukovodstvo Agencije lažira validnost licence”, tvrde iz kluba odbornika.

Navode i da direktorica protivzakonito obavlja funkciju i bespravno u ime Agencije potpisuje sve akte i predstavlja istu.

Iz kluba odbornika traže hitno izjašnjenje nadležnih ministarstava.

“Mislimo na Ministarstvo finansija, kojim rukovodi Novica Vuković , Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, kojim rukovodi Janko Odović, i Ministarstva javne uprave, koje bi se trebalo zainteresovati za položaj zaposlenih, kao i Inženjerske komore i Centralnog registra privrednih subjekata u vezi sa procesom transformacije i registracije Agencije za projektovanje i planiranje u DOO, koji je podvlačimo još jednom, nezakonit i neustavan”, zaključuje se u saopštenju.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci