Evropski tim za Nikšić: Zahvaljujući amandmanu našeg kluba, iznos studentskih stipendija uvećan za 100 odsto

1614259371-evropski-tim-11-i_1118x745
Evropski tim za Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 10.10.2022. u 18:52
Klub odbornika Evropski tim za Nikšić saopštio je da su uoči 10. sjednice Skupštine opštine Nikšić podnijeli amandman na Predlog odluke o izmjenama Odluke o budžetu za 2022. godinu kojim su tražili povećanje iznosa studentskih stipendija.

Odbornica kluba Sonja Milatović kazala da je utemeljenje za ovaj amandman činjenica da je Nikšić uvijek bio rasadnik talentovane i obrazovane mladosti, čiji rezultati na poljima školskih i vanškolskih aktivnosti služe na ponos, ne samo Nikšiću, već i cijeloj Crnoj Gori.

Milatović kazala da mjesečni iznos od 55 eura, koliko je do sada iznosila stipendija koju Opština dodjeljuje najboljima iz grada, je obezvrijeđena usljed inflacije, te da je isti neophodno uvećati na način da iznosi 110 eura.

“Ona je napomenula da opštine sa mnogo skromnijim budžetima odvajaju ovaj ili veći iznos radi dodatne stimulacije mladih da ostanu u svojim gradovima i svoja znanja implementiraju u njihov dalji razvoj. Radi objektivnog izvještavanja nikšićke javnosti, ona je podvukla da je, iako su se u javnosti mogle pročitati raznorazne informacije, ova inicijativa nastala na jednom sastanku nikšićkog Savjeta mladih DPS, te da je nakon istog obavijestila Klub odbornika da će prvom prilikom ići sa tom inicijativom koja je u vidu ovog amandmana podnijeta lokalnoj skupštini”, navodi se u saopštenju kluba odbornika Evropskog tima za Nikšić.

“Dok god budem bila u ovim odborničkim klupama, biću glasnogovornik i zastupaću najbolje interese mladih, pa i pod cijenu toga da trpim lične udare, koji našim političkim oponentima nijesu strani u njihovom načinu bavljenja politikom”, kazala je Milatović.

Milatović je mladim ljudima čestitala, jer su, kako je kazala, zajedno napravili jedan korak ka poboljšanju njihovog ekonomskog statusa u periodu ove i ovakve inflacije.

“Ja vjerujem u Nikšić koji vi, najbolji na našem crnogorskom univerzitetu i svim univerzitetima na svijetu predstavljate! Ja vjerujem u Nikšić koji podržava i nagrađuje talente, u Nikšić koji razvija potencijale, u Nikšić koji poštuje, a ne gazi, u Nikšić koji zna za osjećaj za sramotu onda kad čini nešto nekorektno i u političkom, a prije i iznad svega, u ljudskom smislu”, saopštila je ona.

U krajnjem, Milatović je istakla da će zajedno sa kolegama i koleginicama iz Kluba odbornika Evropskog tima za Nikšić nastaviti da “radi u najboljem interesu mladih, koji ujedno predstavlja i najvažniji interes ovog grada, te da je u toj namjeri nikakva spletkarenja, na koja se kao mlada političarka mora navići, ali ne i prihvatiti ih kao normalnost, neće obeshrabriti, a kamoli zaustaviti”.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Што нијесте давали толике стипендије кад сте били власт?Само сте крали и отимали од обичног народа

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Sedam mjeseci rada 43. Vlade Crne Gore, bez obzira na nepovoljne globalne ekonomske izglede i visoku neizvjesnost, obilježili su brojni rezultati na različitim poljima, saopštila je danas sekretarka Opštinskog odbora GP URA Nikšić Anđela Mijanović.