Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Formiran Ženski odbornički klub

Nemanja Vuković/Facebook
  • Autor onogost.me
  • 03.10.2023. u 16:03
U Nikšiću je danas formiran Ženski odbornički klub, čiji je cilj afirmacija rodne ravnopravnosti, unapređenje položaja žena i snaženje lokalne demokratije.

„Od danas, odbornice u Skupštini opštine Nikšić imaju novu mogućnost da svoje znanje, energiju i kreativnost stave u službu afirmacije rodne ravnopravnosti na svim nivoima odlučivanja. Tako će neizostavno motivisati i druge da se, što direktnije i aktivnije, uključe u društveno-političke procese što će, nesumnjivo, biti na dobro i korist svih nas“, kazao je predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković.

On je kazao da nakon formiranja Dječijeg parlamenta i odluke o formiranju Romskog omladinskog parlamenta, Ženski klub je novi, snažan doprinos jačanju lokalne demokratije, što je jedan od ciljeva na čijem ostvarenju moramo raditi svi, svakodnevno i posvećeno.

„Siguran sam da će, kroz aktivnosti u ovom nadstranačkom tijelu, kao i kroz saradnju sa Ženskim klubom Skupštine Crne Gore i Klubovima drugih lokalnih parlamenata, naše drage koleginice, bez obzira na političke i ideološke razlike, novim idejama, inicijativama, a naročito – demonstracijom solidarnosti i humanosti, uspjeti da istinski oplemene naše društvo i našu političku scenu, i na djelu pokažu da je zajedničko djelovanje najkraća prečica do boljeg sjutra za sve nas“, poručio je Vuković.

 

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci