Forum mladih GP URA upozorava na postojanje velikog broja kladionica u gradu

vura
  • Autor onogost.me
  • 18.11.2015. u 10:36

Kako navode u Forumu mladih OO GP URA, Nikšić koji bio industrijska sila bivše Jugoslavije, grad prepoznatljiv po pivu, čeliku i rock and roll-u , danas jeprepoznatljiv po nezaposlenosti, siromaštvu, kladionicam i visokoj stopi suicida. 

Posebno su, kako se navodi u saopštenju, mladi Nikšićani u teškom položaju.

“ Da su najugroženiji mladi Nikšićani, dokaz su i pune kockarnice i kladionice kojih je iz dana u dan sve više. Onaj poslednji novac, koji nam roditelji daju, spremni smo potrošiti na kocku ne bi li na trenutak obezbjedili neku egzistenciju. I tako iz dana u dan, počevši od društveno prihvatljivog, kroz problematično pa sve do patološkog kockanja, po jedan mladi život brzo nestane”, stoji u saopštenju.

Forum mladih URA-e za takvo stanje okrivljuje lokalnu vlast koja, kako navode, nije u mogućnosti da bar mladima obezbjedi normalan život, normalno i efikasno obrazovanje, normalan i efikasan posao, u struci

“ Danas u Nikšiću, jedna mlada pravnica, sa odličnim prosjekom na studijama radi kao šankerica i čistačica u lokalu, kako bi sebi zaradila za hljeb. Pohvalno je što se bori i što radi, ali zašto lokalna samouprava ne ulaže u stručni kadar”, ističu u Forumu mladih URA-e.

Kako navode u  opštinskom odboru mladih GP URA, ovim ne žele, da jeftinim trikovima skupljaju sitne političke poene već su spremni da ukažu na sve probleme Opštine,te  da nađu rješenje za nastale okolnosti.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić zakazana je u srijedu, 11. oktobra u zgradi Opštine, sa početkom u 10 časova.
U Nikšiću je danas formiran Ženski odbornički klub, čiji je cilj afirmacija rodne ravnopravnosti, unapređenje položaja žena i snaženje lokalne demokratije.