Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Glasački listići odštampani, Koprivica: Prijaviti svaki oblik političkog pritiska

11
screenshoot
  • Autor onogost.me
  • 06.03.2021. u 14:44

Još je sedmica do lokalnih izbora u Nikšiću. Glasački listići sinoć su odštapmani, a pravo glasa imaće 58.833 birača, što je za skoro 400 više nego na parlamentarnim izborima u avgustu prošle godine.

„Sada se štambilja svaki glasački listić, tako da ćemo naredna dva-tri dana kompletan izborni materijal upakovati i biće spreman za distribuciju prema biračkim odborima“, kazao je Rade Perišić, predsjednik OIK-a Nikšić.

Glasaće se na 138 biračkih mjesta. 

 „OIK je imenovao članove biračkih odbora shodno strukturi odbornika u SO Nikšić, pored toga OIK imenuje predstavnike podnosilaca izbornih listi u organe za sprovođenje izbora, kako u biračke odbore tako i u Opštinskoj izbornoj komisiji“, objašnjava Perišić.

Iz CDT-a smatraju da treba provjeriti okolnosti koje su pratile povećanje broja birača.

„Ja mogu danas iz Podgorice se prijaviti da glasam u Nikšiću, potom glasati, i kad to obavim vratiti svoje prebivalište u Podgoricu. Dakle postoji jedna velika rupa u sistemu i to će biti zadatak i nove radne grupe za izborno zakonodavstvo da se takve pojave dovedu na minimum“, kazao je Dragan Koprivica, izvršni direktor CDT-a Nikšić.

CDT neće biti uključen u nadgledanje izbornog procesa u Nikšiću, zato kampanjom „Glasaj slobodno“ pokušavaju smanjiti tenzije i pritisak na Nikšićane, koji, ističe Koprivica, stiže sa svih strana. Poziva građane da prijave svaki oblik političkog pritiska na njihovo pravo da slobodno glasaju.

„Tu se radi o kvalitetu života ljudi koji žive u Nikšiću, a ne o velikim političkim pričama i temama koje trebaju da budu predmet rasprave u regionu. Mogu političari da ih zovu, pitaju, pričaju, ili u nekom ekstremnom slučaju da im nude neke nezakonite stavri. Njihov zadatak je da se tome odupru i da glasaju za koga žele, da to prijave nadležnim organima”, dodao je on.

Koprivica zamjera tužilaštvu, policiji i čitavom setu institucija koje prate izborni proces, zbog trenutnog ambijenta u Nikšiću, ali se nada da će sve proteći u demokratskoj atmosferi.

Za vlast u Nikšiću boriće se četiri koalicije i dvije partije. Aktuelnu valst vrše DPS i SD, nakon što je opozicija bojkotvala izbore 2017. godina.

Izvor: TVCG

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci