Glasanja u Šavniku nema ni ove nedjelje

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 18.01.2023. u 17:33
U Šavniku ni ove nedjelje neće biti održano glasanje na dva preostala biračka mjesta - zgradi SO Šavnik i u selu Kruševice.

Kako je “Vijestima” kazao predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Dušan Radanović, članovi OIK-a ni ove sedmice, kao i prethodne tri, nijesu uspjeli da se usaglase oko održavanja izbora.

“I ovoga puta četiri člana su glasala da se izbori održe 22. januara, dok su preostala četiri člana bila uzdržana”, kazao je Radanović.

Na preostala dva biračka mjesta, gdje pravo glasa ima 541 birač, do sada je devet puta ponavljano glasanje.

Razlog ponavljanja izbora su incidenti i veći broj nepravilnosti koji su prethodnih nedjelja obilježili izbore u toj poddurmitorskoj varoši.

Izbori u Šavniku su započeti 23. oktobra, kada su održani i u 14 opština. Na 21 biračkom mjestu glasao je 1.231 birač od 1.968 ukupno upisanih, što je 62,55 odsto.

Prema dosadašnjim rezultatima, opozicione koalicije imaju 121 glas više u odnosu na vladajući DPS-SD.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Komisija za ekonomsku politiku i finansijski sistem Vlade Crne Gore predložila je juče da popis stanovništva bude održan od 1. do 15. novembra ove godine. Kako je Portalu RTCG saopšteno u Vladi, termin zavisi od sjutrašnje sjednice Vlade i hoće li biti izmjena, ali se one ne očekuju.