Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Golubović: Prodavce magle iz DPS poslaćemo u političku prošlost Nikšića

dr-svetozar-golubovic-1320x733
Socijalisti Nikšića
  • Autor onogost.me
  • 31.01.2021. u 12:06

Predsjednik nikšićkog odbora Socijalista, Svetozar Golubović poručio je aktuelnoj vlasti DPS-SD da će 14. marta građani i građanke Nikšića odgovoriti na, kako kaže, lažna obećanja i obmane, nedomaćinsko upravljanje gradom, zbog čega će poslati aktuelne prodavce magle iz DPS-a u političku prošlost Nikšića.

„Vrijeme je da Nikšić povuče ručnu kočnicu na stranputici na koju ga je dovela višegodišnja vladavina DPS-a i da se naš grad konačno vrati na kolosjek razvoja i uspjeha. Socijalisti Nikšića će, zajedno sa svim političkim subjektima koji žele da 14. marta stave tačku na ovakav način upravljanje Nikšićem i sa ogromnim brojem nezadovoljnih građana koji traže nove ljude i bolju vlast, poslati aktuelne prodavce magle iz DPS-a u političku prošlost Nikšića“, navodi se u saopštenju Socijalista, koje potpisuje Golubović.

Od izbornih obećanja DPS, koja se odnose na razvoj preduzetništva i povećanje broja zaoposlenih, na djelu imamo, tvrdi, povećan broj blokiranih preduzeća i drastično povećanje nezaposlenih.

Golubović iznosi podatak da je na kraju prošle godine broj nezaposlenih na evidenciji nikšićkog Biroa rada bio 4.564, a stopa nezaposlenosti iznosila je 17,7 odsto. On navodi da je u odnosu na 2019. godinu došlo do drastičnog povećanja broja nezaposlenih, te da je više od hiljadu radnika je ostalo bez posla.

Posebno su, prema njegovim riječima, ugrožene žene, jer je broj nezaposlenih žena u Nikšiću u stalnom porastu, pa je tako na kraju prošle godine iznosio 62,4 odsto od ukupnog broja nezaposlenih.

Zabrinjava ga podatak da je procenat nezaposlenih žena starijih od 40 godine iz godine u godinu rastao.

„Tako je 2016. godine od ukupnog broja nezaposlenih 29,4 odsto njih  bilo starije od 40 godina, a samo tri godine kasnije procenat žena na Birou rada starijih od 40 godina porastao je za 18,6 odsto i iznosi čak 48 odsto. Osiromašen, devastiran, posvađan, besperspektivan Nikšić je ogledalo vladavine DPS-a. Moto aktuelne lokalne vlasti je - „ćuti, može i gore“, na šta mi, Socijalisti Nikšića, imamo jasan odgovor – „mijenjaj, može i bolje“. Nikšić ne zaslužuje da živi „od danas do sjutra“, već treba da bude sigurno mjesto za omladinu koja će u svom gradu zasnivati porodice i živjeti životom dostojnim 21. vijeka“, zaključuje se u saopštenju predsjednika nikšićkog odbora Socijalista.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proširenje Vlade može se očekivati u narednih desetak dana. Time će Crna Gora najzad napraviti dodatni demokratski iskorak i izaći iz jednog politički nenormalnog stanja, u kome su određene adrese sprečavale da oni koji su predvodili borbu za demokratiju i oborili visedecenijsku diktaturu, budu u Vladi.
Poštenije bi bilo da su ministar Saša Mujović i predsjednik Borda direktora EPCG Milutin Đukanović odmah rekli sa kim je dogovoren tender nego što su dali uslove koji su za rubriku 'vjerovali ili ne', istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući raspisani javni poziv Elektroprivrede Crne Gore koji predviđa mogućnost zakupa Čeličane i Kovačnice u Želiezari Nikšić od 15 do maksimalno 50 godina, a iznos najniže zakupnine koju zainteresovana kompanija može ponuditi ne može biti niži od 30 hiljada eura, niti viši od 150 hiljada eura