GP URA: Najoštrije se protivimo Nacrtu odluke o komunalnim taksama

12277268_10205326396855073_1251644049_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 01.12.2015. u 15:31

Kako se navodi se u saopštenju opštinkog odbora GP URA Nikšić, taj gradjanski pokret se najoštrije protivi Nacrtu odluke o komunalnim taksama kojima se uređuju cijene i uslovi zakupa javnih površina kojom je predviđeno da se komunalne takse uvećaju dva puta.

U ovom građanskom pokretu smatraju da su i sada komunalne takse kako za građane, tako i za poslodavce velike i da treba ići u smanjenje istih, čime bi se poslodavci stimulisali da otvore prostor za zapošljavanje većeg broja radnika u našoj opštini.

„Stava smo da svako novo, malo i srednje preduzeće u periodu od 3-5 godina treba osloboditi svih taksi i drugih dažbina dok ista ne bi stala na noge, čime bi se stimulisalo zapošljavanje i stvorili uslovi za zdravo finansiranje budžeta opštine. Nikšiću trebaju nove snage koje će svoju politiku oslanjati isključivo na znanju i osjećaju pripadnosti običnom građaninu“, zaključuje se u saopštenju.

Naime, Nacrtom odluke o komunalnim taksama se utvrđje da oni koji bi u strogom centru grada, odnosno Ia zoni, da zakupe trotoare radi postavljanja terasa, otovrenog ili zatvoren tipa od 1.januara će za to morati da izdvoje i do dva puta više novca nego dosad. Takođe, komunlana taksa je povećana i za određene objekte koje se nalaze u blizini škola. Novi obračun komunalnih taksi uveden je zbog prevelikog zauzimanja zelenih površina i trotoara u gradu. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

S obzirom na činjenicu da su Demokrate jedina građanska opcija koja ima višegodišnje iskustvo u političkoj borbi sa DPS-om, te da znamo kako se DPS pobjeđuje, Opštinski odbor Demokrate Nikšić, kao najsnažnija politička organizacija u Nikšiću, pruža punu podršku Predsjedništvu da pripremi i zakaže sjednicu Glavnog odbora na kojoj će biti utvrđen kandidat Demokrata za predsjednika Crne Gore, navele su nikšićke Demokrate.
Pravo vrijeme za Nikšić je SAD, poručio je lider Pokreta “Evropa sad” Milojko Spajić povodom otvaranja kancelarija te stranke u Nikšiću.
Demokratski front (DF) predao je Državnoj izbornoj komisiji (DIK) predlog za predsjedničku kandidaturu Andrije Mandića. Samo dan nakon što je to najavljeno, potpise podrške predali su mladi DF-a.