Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

GP URA: Najoštrije se protivimo Nacrtu odluke o komunalnim taksama

12277268_10205326396855073_1251644049_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 01.12.2015. u 15:31

Kako se navodi se u saopštenju opštinkog odbora GP URA Nikšić, taj gradjanski pokret se najoštrije protivi Nacrtu odluke o komunalnim taksama kojima se uređuju cijene i uslovi zakupa javnih površina kojom je predviđeno da se komunalne takse uvećaju dva puta.

U ovom građanskom pokretu smatraju da su i sada komunalne takse kako za građane, tako i za poslodavce velike i da treba ići u smanjenje istih, čime bi se poslodavci stimulisali da otvore prostor za zapošljavanje većeg broja radnika u našoj opštini.

„Stava smo da svako novo, malo i srednje preduzeće u periodu od 3-5 godina treba osloboditi svih taksi i drugih dažbina dok ista ne bi stala na noge, čime bi se stimulisalo zapošljavanje i stvorili uslovi za zdravo finansiranje budžeta opštine. Nikšiću trebaju nove snage koje će svoju politiku oslanjati isključivo na znanju i osjećaju pripadnosti običnom građaninu“, zaključuje se u saopštenju.

Naime, Nacrtom odluke o komunalnim taksama se utvrđje da oni koji bi u strogom centru grada, odnosno Ia zoni, da zakupe trotoare radi postavljanja terasa, otovrenog ili zatvoren tipa od 1.januara će za to morati da izdvoje i do dva puta više novca nego dosad. Takođe, komunlana taksa je povećana i za određene objekte koje se nalaze u blizini škola. Novi obračun komunalnih taksi uveden je zbog prevelikog zauzimanja zelenih površina i trotoara u gradu. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Odbornici lokalnog parlamenta će na sjednici koja je zakazana u 10 časova, raspravljati o 23 tačke dnevnog reda.