Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Grad će dobiti avanturističke centre, formiraćemo biznis zonu…”

capture
Evropski tim za Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 02.03.2021. u 16:15

Evropski tim za Nikšić planira održivu i plansku valorizaciju Bedema, Slanog jezera, aerodroma Kapino polje, izgradnju avanturističkog parka na Trebjesi, formiranje biznis zone „Gračanica“ čime će ravijati grad i tako mijenjati ga nabolje, ocijenjeno je sinoć na tribini gdje su se građanima obratili kandidati za odbornike ispred te koalicione liste.

Kako se navodi u saopštenju za javnost te koalicije, kandidat za odbornika Boris Muratović saopštio je da Evropski tim za Nikšić želi da poznati Bedemi budu u funkciji tokom cijele godine jer je to održivo, pošto će ponuditi nove sadržaje gradu sa svih mogućih aspekata, od turističkih, preko kulturnih do svih ostalih.

“Želimo osavremeniti naše zelene površine, mobilijar u gradu učiniti ga prijatnim mjestom za boravak svim našim sugrađanima i posjetiocima. Pojačaćemo sadržaje u smislu razvoja turističkih atrakcija poput avanturističkih centara”, kazao je Muratović.

Plan je razvijati sportsko-rekreativni turizma, a Muratović je najavio i izgradnju avanturističkog parka na Trebjesi koji će biti realizovan kroz privatno-javno partnerstvo.

“Takođe želimo valorizovati Slano jezero kroz izgradnju avanturističkog centra, a radićemo i na izgradnji biciklističkih staza. Zaista, želimo promovisati ono što su zdravi stilovi života”, poručio je Muratović.

On je saopštio da su neki od kapitalnih projekata valorizacija aerodroma na Kapinom polju i formiranje biznis zone „Gračanica“.

“Kada se ljudi čude kako ćemo otvoriti novih 2.000 radnih mjesta u naredne četiri godine, mi ćemo samo reći pustite nas da radimo i onda ćete da vidite kako je to sve moguće kada imate pravu viziju i tim odabranih ljudi”, ocijenio je Muratović.

Kandidatkinja za odbornicu Evropskog tima za Nikšić Slobodanka Boba Roganović saopštila je da se ne smije krenuti putevima koji su popločani nekim čudnim ideologijama, projektima i odricanjima od onoga što jesu.

“Meni je nepojmivo da učimo svoju djecu da ne pripadaju ovoj zemlji u kojoj su rođeni oni i njihovi preci, da mašu zastavama druge države pored svoje lijepe crvene sa zlatnim orlom. Zato sam svu svoju snagu, energiju, znanje usmjerila ka tome da stvorimo uslove da naša djeca žive dobro i ostaju u ovom gradu i doprinose njihovom razvoju”, navela je Roganović.

Kandidatkinja za odbornicu Jasmina Nikčević poručila je da je ponosna što je dio Evropskog tima za Nikšić, jer oni ne žele da se služe negativnim diskrusom odnosno neće govor prijetnji, zabrana i kletvi.

“Pružamo ruku zajedništva, solidarnosti, tolerancije i dubokog istinskog poštovanja i uvažavanja svih različitosti na zajedničkom putu evropskog razvoja urbanog Nikšića. Zaista ne damo suverenu, građansku, multikonfesionalnu, antifašističku i evropsku Crnu Goru”, zaključila je Nikčević.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci