Autor: onogost.me
Foto: ilustracija
16:20
5.1.2020.

"Građani će prozreti zle namjere protiv svega crnogorskog"

U svijetlu najnovije, neviđene nacionalističke hajke protiv svega crnogorskog, građanskog i demokratskog još jednom pozivamo naše sugrađane da ne nasijedaju na provokacije i zlonamjerne manipulacije i da zajedno sačuvamo našu tradiciju, istoriju, našu sadašnjost i budućnost", navodi se u saopštenju OO DPS-a. 


Kako ističu u toj partiji, ni Nikšić, ni Crna Gora, nijesu stvoreni na podjelama. 

"Niti smo ikada dozvolili da nas prebrojavaju i okreću jedne protiv drugih. Sigurni smo da će razum pobijediti, da ćemo sačuvati dobri duh Nikšića, koji je oduvijek dom za sve naše različitosti. Klerikalni nacionalisti zaboravljaju koliko je Crna Gora velika i jaka u naporima da sačuva multietnički i multikonfesionalni sklad. Našu građansku i demokratsku profilaciju neće srušiti DF-ovi prvaci, Demokrate - razotkriveni Miloševićevi unučići, pojedini predstavnici SPC, mediji i svi oni koje i dalje boli veličanstvena pobjeda slobode 21. maja, 2006. godine", poručuju iz DPS-a.

Oni vjeruju da će građani Nikšića i Crne Gore prozreti nove zle namjere onih koji, kako zajključuju, krijući se iza neslaganja sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti, žele ostvariti svoje višegodišnje namjere.

"Sve to potvrdi i četnički vojvoda Mandić priznajući da nije posrijedi Zakon, već formiranje tehničke vlade i dolazak na vlast bez izbora. Zamislite Milana Kneževića i Milutina Đukanovića kako su prispjeli za tehničku vladu nakon  terazijskog brukanja. Dragi sugrađani, vi koji ste uvijek bili na strani pravde, slobode i demokratije, ne dozvolite da vaša vjerska osjećanja budu sredstvo za manipulaciju i ostvarivanje političkih i ličnih ambicija. Ne dozvolite i ne prihvatite da zlonamjerna tumačenja zakonskih odredbi izazovu podjele među nama. Ne dozvolite da zlonamjerni zamagle pravu istinu i iskoriste vaša uvjerenja i iskrena osjećanja. Umjesto toga, učinimo sve da Badnji dan i Božić provedemo u zajedništvu, u atmosferi praštanja  i prihvatanja činjenice da su naše razlike najveće bogatstvo", poručuju iz te partije. 

 

Ostale vijesti iz kategorije