Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Grbović izabran za potpredsjednika NALAS-a

untitled
Zajednica opština CG
  • Autor onogost.me
  • 06.05.2020. u 09:15

Predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština Crne Gore i predsjednik opštine Nikšić veselin Grbović jedan je od potpredsjednika Mreže asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope (NALAS).

Iz Zajednice opštine Crne Gore, saopštli su da je petnaesta Generalna skupština NALAS-a organizovana onlajn, od 27. do 30. aprila, usljed ograničenja održavanja većih sastanaka zbog pandemije Kovid-19.

Generalna skupština NALAS-a, kako su kazali, jednoglasno je izabrala novo Predsjedništvo.

"Emanuil Manolov, predsjednik Opštine Pavlikeni iz Bugarske izabran je za novog predsjednika a za potpredsjednike: Veselin Grbović, predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština i predsjednik Opštine Nikšić; Dušanka Golubović, predsjednica Opštine Sombor (Srbija) i Lokman Cagirci, predsjednik Opštine Bahcilar (Turska)", navod se u saopštenju.

Na onlajn sjedici, kako su dodali, članovi Skupštine usvojili su i Program rada i Finansijski plan NALAS-a za 2020. godinu.

"Na NALAS-ovoj Generalnoj skupštini Zajednicu opština Crne Gore predstavljali su Veselin Grbović, predsjednik Opštine Nikšić i Igor Golubović, predsjednik Opštine Pljevlja", navodi se u saopštenju.

Uz Zajednice opština podsjećaju da je NALAS (Network of Asssociations of Local Authorities of South East Europe) Mreža asocijacija lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope.

"NALAS okuplja 15 asocijacija koje predstavljaju približno 9000 gradova i opština. Sjedište organizacije je u Skoplju", zaključuje se u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Ministarka vanjskih poslova Belgije Hađa Labib rekla je da je počastvovana što je prisustvovala tako važnom događaju danas kojim Crna Gora pravi veliki korak naprijed u pregovorima sa EU. To je rekla nakon Međuvladine konferencije Crne Gore i Evropske unije (EU), na kojoj je Crna Gora dobila pozitivan IBAR, čime ulazi u finalni proces pregovora sa EU u oblasti vladavine zakona.