Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

IA: Policija da obezbijedi i skupove i zaštiti bezbjednost i imovinu onih koji ne učestvuju na skupovima

slika-02-21-12-31-01
PR Centar
  • Autor onogost.me
  • 03.09.2020. u 13:17

Predsjednik Upravnog odbora Instituta alternativa (IA), Stevo Muk kazao je da je Uprava policije dužna da javnosti pruži pravovremene informacije i vjerodostojna uvjeravanja da će svi skupovi koji se organizuju, bez obzira da li su prijavljeni ili nisu, biti organizovani na način koji će svima omogućiti da se osjećaju spokojno.

Kako je istakao Uprava policije svojim pasivnim držanjem, odbijanjem da odgovori na zvanične upite i molbe, kao i izostankom zvaničnih obavještenja i informacija, ne doprinosi povjerenju u rad policije i pravnoj izvjesnosti.

"U ovim danima, kada se na različitim stranama našeg društva osjeća zabrinutost i nespokojstvo, rukovodstvo Uprave policije je naročito obavezno da proaktivnim obavještavanjem javnosti i proaktivnim djelovanjem na terenu, pomogne i olakša aktuelne procese", kazao je Muk.

Dužnost Uprave policije, prema njegovim riječima, je da obezbijedi slobodu okupljanja, zaštiti učesnike svih skupova, ali i da obezbijedi bezbijednost i imovinu svih drugih fizičkih i pravnih lica, od svake potencijalne namjere da ove budu ugrožene.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine Nikšić na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o razrješenju predsjednika Opštine Marka Kovačevića zakazana je u četvrtak, 18. jula, sa početkom u 13 časova.
Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.