Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ipsos: DPS podržava 45 odsto građana, DEMOS 13,DF osam

logo_ism
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 31.12.2015. u 07:31

Demokratska partija socijalista, sa 45 odsto podrške, ubjedljivo je najjača politička partija u Crnoj Gori, pokazalo je decembarsko istraživanje agencije Ipsos stratedžik marketing. 

Na drugom mjestu nalazi se DEMOS Miodraga Lekića kojeg podržava 13 odsto građana, dok Demokratski front i Građanski pokret URA podržava po osam odsto građana, piše Pobjeda.

Iznad cenzusa su, po istraživanju, još Socijalistička narodna partija i Demokrate Alekse Bečića sa šest odsto podrške i Socijaldemokratska partija sa četiri odsto. Ostale političke partije su ispod cenzusa, a najbliže ulasku u parlamentu su Bošnjačka stranka i Pozitivna Crna Gora sa po dva odsto podrške opredijeljenih birača.

U odnosu na novembarsko istraživanje Ipsosa, nema većih pomjerenja budući da su DPS, DEMOS i DF zadržali isti rejting.

Blag rast bilježi Građanski pokret URA koji je porastao za jedan odsto, dok je SNP izgubio jedan odsto podrške. Jedan procenat podrške izgubila je Bošnjačka stranka koja se nakon dužeg vremena po istraživanju nalazi ispod cenzusa. 

Prema tom istraživanju u decembru, 48 odsto punoljetnih građana Crne Gore smatra da Crna Gora ide pravim putem naspram 44 odsto onih koji misle da Crna Gora ide pogrešnim putem.

Među najznačajnijim problemima koje građani izdvajaju na prvom mjestu su nezaposlenost i to njih 34 odsto, nizak standard 12 odsto i zatim korupcija sa 9 odsto građana. 

Istraživanje je sprovedeno između 9. i 18. decembra na reprezentativnom uzorku od 1004 punoljetnih građana Crne Gore.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Danas su u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) održani lokalni unutarstranačkih izbori u centralnoj regiji Crne Gore, na kojima je članstvo te partije izabralo nove predsjednike opštinskih odbora u svojim sredinama.