Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Živković na čelu DPS-a, potpredsjednici Vuković Kuč, Eraković, Dizdarević i Vuković

RTCG
  • Autor onogost.me
  • 28.01.2024. u 22:23
Unutrastranački izbori u DPS Crne Gore su završeni. Kandidat za predsjednika DPS-a Danijel Živković dobio je 16.492 glasa, odnosno 97,96 odsto. Protiv njegovog izbora glasalo je 290 članova, ili 2,4 odsto. Potpredsjednici/ca partije su Aleksandra Vuković Kuč, Ivan Vuković, Jevto Eraković i Abaz Dizdarević.

Kandidati za četiri potpredsjednička mjesta u DPS-u bili su Elvir Zvrko, Aleksandra Vuković-Kuč, Abaz Dizdarević, Dušan Raičević, Jevto Eraković i Ivan Vuković.

Zvrko je dobio 4.830 glasova, ili 28,7 odsto. Vuković Kuč je dobila 10.723 glasa, ili 63, 94 odsto. Dizdarević je dobio 6.016 glasova ili 35,07 odsto, Raičević je dobio 6.506 glasova, ili 38,6 odsto. Eraković je dobio 9.864 glasa, ili 58,6 odsto. Vuković je dobio 10.824 glasa ili 64,29 odsto.

Pravo glasa imalo je 23.344 članova DPS Crne Gore, a iskoristilo ga je 16.835 članova ili 71,78 odsto. Preko aplikacije je glasalo 80,18 odsto, u opšitinskim odborima 17,77 odsto, a pismom 0,02 odsto.

Rezultate unutrastranačkih izbora u Demokratskoj partiji socijalista novinarima je saopštio poslanik stranke Nikola Milović.

Milović je ranije danas za TVCG rekao da su ovo prvi i neposredni direktni unutarpartijski izbori u Crnoj Gori.

“Time smatramo da uvodimo jedan potpuno novi impuls na političkoj sceni, kojim se potvrđuje demokratizacija i naše partije i onoga što je vezano za politički život u Crnoj Gori, gdje će naši članovi, njih ukupno 23.344, moći da ostvare svoje pravo i da izaberu predsjednika partije i četiri potpredsjednika partije”, kazao je Milović.

On navodi da su upravo željeli da budu modernija partija i odlučili se za neposredne izbore u “kojima članstvo te partije “ima mogućnost da bira onoga koga želi”.

Iz DPS-a su saopštili da su jutros u osam sati otvorena birališta u svih 25 gradova u Crnoj Gori

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Sastanak predstavnika političkih partija o pronalasku rješenja za izlazak iz krize u Šavniku koji je počeo danas u 12 sati u Skupštini Crne Gore završen je. Šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić kazao je da je bilo nekoliko konkretnih prijedloga.
    Političke partije počeće sjutra u 12 sati politički dijalog i razgovor kako bi se riješila kriza u Šavniku, gdje izbori nijesu završeni ni nakon više od godinu i po.