Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Izglasano povjerenje Vladi

12650374_10205628178439424_475388297_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 27.01.2016. u 21:51

Nakon tri dana rasprave u Skupštini Crne Gore večeras je glasovima Pozitivne Crne Gore izglasano povjerenje Vladi. Tako će aktuelna Vlada sada sa Pozitivnom Crnom Gorom i bez SDP-a biti na snazi još šest mjeseci sve do parlamentarnih izbora.

Nakon što je premijer Milo Đukanović u svojoj završnoj riječi kazao da je spreman da prihvati predlog Pozitivne Crne Gore i predstavnicima opozicije ustupi resore u četiri ministarstva i potpredsjedničko mjesto, članovi Pozitivne Crne Gore su predložili pauzu u okviru koje bi se njihov odbor dogovorio o premijerovoj ponudi.

Nakon pauze uslijedilo je glasanje na kojem je bilo upitno samo glasanje poslanika Pozitivne Crne Gore koji su na kraju glasali za povjerenje Vladi.

Ukupno je glasalo 62 poslanika, za povjerenje Vladi glasalo je 42 poslanika dok je 20 bilo protiv. 

Aktuelna crnogorska Vlada je izabrana 4. decembra 2012. godine, glasovima parlamentarne većine koalicije formirane uoči i nakon poslednjih parlamentarnih izbora.

Odmah nakon glasnja uslijedile su i reakcije. Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić je kazao da smo večeras vidjeli otvorenu političku korupciju i pozvao na zajednički protest ne samo opoziciju već i čitavu Crnu Goru. 

Rakčević Mladen, predsjednik Građanskog pokreta URA, je o izglasanom povjerenju Vladi kazao da je loša i neodgovorna Vlada obezbijedila podršku prevarom opozicionih birača i prekrajanjem njihove volje.

Nijesu sve partije kritikovale izglasavanje povjerenja. Tako je CDU u svom saopštenju naveo da Crnogorska demokratska unija pozdravlja izglasavanje povjerenja Vladi u crnogorskom parlamentu, te navode kako je od danas “najvažnija obaveza svih koji su spremni da doprinesu pripremi demokratskih i slobodnih izbora da to i učine”.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci