Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Janjušević napustio Demos

dragisa_janjusevic
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 15.09.2016. u 06:18

Predsjednik nikšićkog odbora Demosa Dragiša Janjušević podnio je ostavku na sve funkcije u toj stranci, izražavajući na taj način protivljenje sastavu poslaničke liste za predstojeće parlamentarne izbore.

Janjušević je podnio ostavku i na članstvo u Demosu.

Pored njega, ostavku na funkcije u Glavnom i Izvršnom odboru podnio je i Slaviša Čurović.

Lista nezadovoljnih, prema saznanjima Pobjede, nije konačna, jer je još nekoliko članova GO najavilo napuštanje stranke revoltirano odlukom Glavnog odbora Demosa.

Neposredan povod za nezadovoljstvo dijela funkcionera, predvođenih Janjuševićem i Čurovićem, bio je sastav poslaničke liste koju je na prijedlog Miodraga Lekića utvrdio Glavni odbor i koja, po njihovom mišljenju, nije dobro koncipirana. Niti Čurović niti Janjušević nijesu na poslaničkoj listi Demosa. Listu Demosa predvode Miodrag Lekić, Anka Vukićević, Goran Danilović, Goran Radonjić i Tina Raičević i jedino su oni, sudeći prema rejtingu koalicije, nadomak četvorogodišnjeg poslaničkog mandata.

U izjavi za Pobjedu Janjušević je kazao da podnosi ostavku zbog nepostojanja elementarnih ljudskih i demokratskih kriterijuma od strane Miodraga Lekića u formiranju izborne liste Demosa za predstojeće parlamentarne izbore.

“Lekić nije konsultovao nijedan stranački organ u određivanju kriterijuma, pravila i principa u tom ozbiljnom poslu, već po, kako je kazao, autokratskom modelu – uzmi ili ostavi – pripremio predlog izborne liste za Predsjedništvo i Glavni odbor Demosa, koji su održani u istom danu, u razmaku od tri sata“, rekao je Janjušević.

Janjušević tvrdi da kao član Predsjedništva i predsjednik drugog po značaju odbora u državi, nije konsultovan nijednog trenutka oko formiranja liste i pozicioniranja Nikšića na istoj.

“Kako sam ovoj partiji pristupio krajnje iskreno, vjerujući u principe javnosti, transparentnosti, demokratičnosti i ljudskosti koje mi je personifikovao Miodrag Lekić, iskazujem svoje veliko razočaranje i u političkom i ljudskom smislu”,  naveo je Janjušević.

 

Izvor: portalanalitika.me

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Odbornici lokalnog parlamenta će na sjednici koja je zakazana u 10 časova, raspravljati o 23 tačke dnevnog reda.