Kovačević sa predsjednicima Sindikata Željezare, evropski investitori zainteresovani za deponiju Mislov do

184172830_146852957407422_5272552381035712584_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 14.05.2021. u 10:42

Novoizabrani predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević najavio je da će se danas sastati sa presjednicima Sindikata Željezare, a ubrzo očekuje da će doći do sastanka sa investitorima koje su pominjali u kampanji.

Kako je kazao, u pitanju su investitori iz regiona i Evrope.

„Što se tiče evropskih investitora to se pretežno odnosi na priču o deponiji Mislov do i odlaganju otpada i saniranju štete koja je tamo nastala. Tu ima više zainteresovanih kompanija, a mi ćemo izabrati ponudu koja bude najbolja“, saopštio je Kovačević u „Bojama jutra“ na Televiziji Vijesti.

On je kazao da je stupio u kontakt sa ministarskom odbrane, Oliverom Injac, te da je dogovoreno da Vojska reaguje u slučaju da se požar proširi.

On se osvrnuo i na izborno obećanje.

“U kampanji sam često govorio o tom pogonu poljoprivrednom, koji treba da otvorimo na Grahovu, gdje investitor ima već i halu i zemljište, samo treba da mu obezbijedimo sve ostale uslove da se pogon napravi. Investitor je Svislajon Takovo”, saopštio je Kovačević.

Istakao je da radnici Željezare, Boksita, Metalca od njega mogu očekivati da im bude pomoćnik u svakom poslu koji treba zajedno da obave, napominjući da je situacija u tim firmama teška.

On je kazao da danas u dva ima sastanak sa predstavnicima Sindikata Željezare, dodajući da je u pitanju privatna firma i problem koji nadilazi lokalnu samoupravu.

Kako je poručio potrebno je da se Sindikat radnika, lokalna uprava udruže sa Vladom, te i da se u pregovore uključi Skupština, kroz neko zakonodavno djelovanje, da bi se riješila situacija.

“Moramo naći model da ovim ljudima pomognemo i da sačuvamo Željezaru, da ona bude funkcionalna. Ostaje da vidimo na koji način je to najbolje uraditi”, kazao je predsjednik Opštine.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Hrvatske građanske inicijative i Demokratske unije Albanaca, podnijeli su Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsjednika Skupštine i lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj. To je saopštio poslanik DPS-a Andrija Nikolić. On je kazao da su pozvali Bošnjačku stranku da potpiše krivičnu prijavu, što su oni odbili.
Odbor za bezbjednost i odbranu podnijeće krivičnu prijavu protiv nepoznatog člana koji je, kako se sumnja, odao tajne podatke sa zatvorene sjednice novinaru jednog dnevnog lista. Odluka je donešen sa osam glasova za, dok je jedan bio protiv. Odbor je prije toga saslušao vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore, general-majora Rajka Pešića, prije stupanja na funkciju.