Krivokapić: Vlada će trajati do kraja mandata

5330639_51202038766-dc058657af-o_ff
gov.me/B.Ćupić
  • Autor onogost.me
  • 25.05.2021. u 14:33

Aktuelna Vlada Crne Gore trajaće do kraja njenog mandata, kazao je premijer Zdravko Krivokapić tokom predavanja na banjalučkom Fakultetu političkih nauka. On je rekao da je u Crnoj Gori problem što postoji blokada pravnog sistema. 

Politika treba da se vodi na način da bude etična, te da obezbijedi sve ono što predstavlja kvalitet, a najveći kvalitet je znanje, poručio je predsjednik Vlade.

„Najveći kvalitet je znanje. Možete sve da izgubite i mnogi su kroz svoju istoriju gubili bogatstvo i moć i snagu, ali jedino što im niko nije mogao oduzeti, to je znanje. Zato je glavni zadatak svake politike, da obezbijedi dovoljan kvalitet znanja, kako bi kroz znanje mogli svi da osjetimo prosperitet u svim oblastima, i u medicini, i u inženjerstvu, i u pravnim i političkim naukama i u filozofiji. Jer jedino znanje je moć“, kazao je Krivokapić.

Predsjednik Vlade rekao je da je politika razdvojena od etike i da to može da svjedoči na osnovu mnogobrojnih primjera od 30. avgusta do danas.

„Vidjećete jednu licemjernu politiku, jednu nedosljednost, nepricipijelnost i kako je Makijaveli rekao „Cilj opravdava sredstvo“. To je najgori odnos koji se može desiti u političkim relacijama. Znam da živimo u vremenu kad je interes dominantan. Ali taj interes mora da uvažava druge. Gdje je onda etika, šta se sa njom desilo? Mislim da političari treba da se prosvijetle“, kazao je premijer Krivokapić.

On je saopštio i da je problem u Crnoj Gori što postoji blokada pravnog sistema.

Premijer je poručio da Vlada ne želi da Crna Gora bude prepoznata ni po kriminalu ni po klanovima.

„Mi želimo da Crna Gora bude ono što je uvijek bila, časna i dostojanstvena. Želimo da Crna Gora bude građanska, demokratska i evropska država“, poručio je predsjednik Vlade.

Krivokapić je naglasio i da bi trebalo da se okrenemo budućnosti.

„Dovoljno smo propatili da se ponovo svađamo ni oko čega. Borimo da se da mladi ostanu u zemlji“, kazao je premijer.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Uprava za statistiku (MONSTAT) saopštila je Portalu RTCG da će se fizičko lice koje zlouptrijebi postupak popisivanja na način što snima ili fotografiše tok intervjua ili popunjene popisne upitnike ili ako snimak ili fotografiju javno objavi putem interneta ili medija kazniti prekršajno novčanom kaznom u iznosu od 100 eura do 500 eura.
Odavno je sazrelo vrijeme da se rekonstruiše regionalna saobraćajnica Nikšić-Župa Nikšićka, dionica puta Liverovići-Miolje polje u dužini od oko 6 kilometara, s obzirom na njenu ogromnu važnost za sve stanovnike MZ Župa i zbog toga očekujemo da ova stavka bude uvrštena u kapitalni budžet, saopštili su danas iz nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA.