Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Lalatović: Svi koji se druže sa „procentima“ neka spremaju odbrane

12626178_10205635130133212_1790040931_n
  • Autor onogost.me
  • 27.01.2016. u 16:27

Nakon Demokrata i opštinski odbor DF-a oglasio se danas povodom presude bivšem predsjedniku Opštine, Nebojši Radojičiću, koji je zbog zloupotrebe službenog položaja osuđen na godinu uslovno. 

Naime, Radojičić je za vrijeme svog mandata zloupotrebio službeni položaj tako što je omogućio jednom broju javnih funkcionera da zaključe ugovor o stambenom kreditu.

Sud je, donoseći uslovnu kaznu, uzeo u obzir na kraju stav odbrane da je, bez ikakve potrebe i zakonske obaveze, Radojičić samo parafirao te ugovore koji su bili završeni i primjenljivi i bez njegovog postupka. 

Sve to oštro su osudili u DF-u. 

“Ovakve presude pokazuju nemoć nadležnih sudskih instanci jer podstiču političko korumpirane strukture da imaju kontinuitet u svojim nepočinstvima iz razloga što kaznene konsekvence su u suštini "nagrada" za odrađene malverzacije i špekulacije”, ističe Arsenije Lalatović ispred Pokreta za Promjene dodajući da posledice ovako nesavjesnog odnosa prema građanima nažalost plaćaju sami građani. 

„Opšte je poznato da se iza ovakvih nakaradnih trulih sistema krije i neznanje i loša namjera. Kao rezultat rada imamo uništen i zadužen Nikšić, skupu i glomaznu administraciju kontinuiteta, uništene fabrike, dugove koji se mjere desetinama miliona eura i kao potvrdu sa tačkom na I, ovakve presude, koje predstavljaju vrh ledenog brijega” , dodaje on. 

On poručuje da Nikšiću treba nova odgovorna i poštena vlast, koja će raditi u interesu svih građana.

 “Preporučujemo svim onim strukturama koji se druže sa "procentima" da polako ali sigurno spremaju odbrane jer pravda boginje Justicije doći će i kod njih na red. Vjerujemo da budvanski virus neće zaobići ni Nikšić! Sve u svoje vrijeme ”, zaključuje Lalatović.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci