Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Lekić: Ponuđeni metod formiranja vlade bio demokratski, odgovoran i isključivo u interesu zemlje

Skupština Crne Gore
  • Autor onogost.me
  • 13.01.2023. u 12:39
Predsjednik Demosa, Miodrag Lekić, saopštio je da je ponuđeni metod formiranja vlade bio demokratski, javno odgovoran i isključivo u interesu zemlje. Ističe da je ponuđen ozbiljan metod rada na bazi već dogovorene strukture vlade i programskih pravaca koji su prethodno potpisali 41 poslanik, te da je teško razumjeti "miniranje svega od strane predstavnika URE i SNP-a".

“Na tim osnovama sam na prvom sastanku 4. januara ponudio da u sledećih 15 dana, ozbiljnim i vrlo intezivnim radom – mojih sastanka sa pojedinačnim strankama i na zajedničkim sastancima, sve zajednički finalizujemo, dakle kadrovski i programski. Sve na demokratski i javan način. Svakom političkom subjektu je takođe ostavljena demokratska mogućnost da tokom rada, pa i na samoj sjednici odlučivanja u Skupštini, eventualno odustane od glasanja izbora i povjerenja novoj vladi, ako smatra da zato ima razloga”, napisao je Lekić u objavi na svom Fejsbuk profilu.

Ponuđena pravila su bila demokratska i javna, pa je, dodaje on, teško razumjeti racionalnim putem “miniranje svega od strane predstavnika URE i SNP-a već na prvom sastanku, što je zatim sve potvrđeno i javnim stavom predsjednika URE”.

“Ne želim da sve kvalifikujem u kategorijama kombinacije političke neozbiljnosti i repertuara prevara. Niti da nagađam da li su kolege odustale od prethodnih dogovora zato što su u međuvremnu iza kulisa obrađeni od linija međunarodnih službi, čime bi se nastavila mizerija formata i profila dijela crnogorskih političara, kao i protektoratsko brukanje Crne Gore, bez presedana u njenoj istoriji ili da li se kolegama interesno dopalo trajanje odavno raspale vlade 43. vlade sa inteziviranom proizvodnjom novih javnih skandala”, istakao je predsjednik Demosa.

Dodaje da želi da se formira ozbiljna i javno odgovorna crnogorska vlada sa osnovnim pravcima konsituisanja Crne Gore kao pravne, evropske, demokratske i dekriminalizovane države. Zahvalio se kolegama, posebno većim strankama, Demokratskom frontu i Demokratama na povjerenju i, kako je istakao, nesebičnom odnosu koji su pokazali u domenu kadrovskih, programskih i drugih organizacionih pitanja.

“Vjerujem da će ovaj sastav i u narednom periodu dati doprinos traženju demokratskih i racionalnih rješenja u pokušajima izlaska iz dubokog političkog, institucionalnog, iznada svega vrijednosonog poremećaja u zemlji”, zaključio je Lekić.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci