Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mandić: Nikšić je vjesnik slobode, na ovoj pobjedi se gradi budućnost Crne Gore

Demokratski front
  • Autor onogost.me
  • 14.03.2023. u 14:04
Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednički kandidat Andrija Mandić rekao je sinoć Sportskom centru u Nikšiću da je pobjeda 30. avgusta 2020. izvojevana na odlučnosti i da je treba potvrditi, najkasnije, drugog aprila pobjedom nad Milom Đukanovićem na predsjedničkim izborima. Kako kaže, kada se bude pisala istorija politike Crne Gore, zlatnim slovima će se pisati Demokratski front.

“Ta politika je izdržala da se ne preda i proda, i sada može sa svom snagom da pobijedi režim Mila Đukanovića“, kazao je on.

Poručuje da se ponovo pune sale u Crnoj Gori.

“Vid‌jeli ste Pljevlja, Budvu, sve sale po Crnoj Gori pune. U Nikšiću prepuna dvorana. Hvala vam, Nikšićani. Ovo je ono što mi raduje srce. Uvijek su svi gledali put Nikšića i velike snage koja je iznijela promjene. Nikšić je vjesnik slobode”, ističe Mandić.

Rekao je da sada kao većina imaju obavezu na ruti obnove Crne Gore da vode računa i o manjini koja postoji.

“Prva lekcija na tom putu je da pokažemo odnos prema manjini i prema manjinama. Idemo prema onim ljudima koji nisu krali. Novi antimafija zakon će oduzeti imovinu svim tajkunima i lopovima koji su pljačkali državu“, kazao je Mandić.

Poručuje da pobjedu nad Đukanovićevim sistemom treba da odnesu oni koji su svojim životima svjedočili tu borbu.

“Ja poštujem mlade ljude, ali oni niti imaju iskustva, niti kondicije, niti su prošli sve ove borbe”, rekao je on.

Mandić naglašava da se na ovoj pobjedi gradi budućnost Crne Gore i dodaje da će ona biti dovoljno široka za svakog čovjeka dobre volje.

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević ističe da je DF svjedočio antirežimskoj borbi na ulicama gradova Crne Gore.

“Zajedno nas je tukla policijska hunta 2015. godine. Zajedno smo gutali suzavac i gumene metke. Zajedno smo bili po tužilaštvima i sudovima, zajedno bili na litijama i zato samo Andrija Mandić može napuniti ovaj sportski centar“, kazao je on.

Navodi da je ideju pomirenja stvorio narod.

„Kao što smo 2016. Mandić i ja završili u optužnici, sada je Božija pravda da posle Andrijinog govora on završi u zgradi predsjedništva na čast i ponos Crne Gore i Nikšića“, rekao je Knežević.

Šef poslaničkog kluba Pokreta za promjene Branko Radulović napominje da je Andrija Mandić uvijek bio stamen i satkan od ljudskosti i da zaslužuje da bude novi predsjednik Crne Gore.

„Sviću Vitova jutra, grije nas blaženstvo Sv. Vasilija, dolazi proljeće i život dostojan čovjeka. Neka nam je srećna pobjeda i novi predsjednik Andrija Mandić“, rekao je Radulović.

Potpredsjednik Vlade i predsjednik SNP-a Vladimir Joković poručio je da se u toj partiji nijednog trenutka nisu razmišljali koga će podržati za predsjedničkog kandidata.

“Podržavamo najboljeg od svih kandidata da konačno dođe kraj nedostojne vladavine Mila Đukanovića i da konačno narodni predsjednik dođe na čelo Crne Gore kako bi krenula svojim tradicionalnim putem”, kazao je Joković.

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Jole Vučurović poručuje da je došao kraj diktaturi Mila Đukanovića i jednom poglavlju u Crnoj Gori. Rekao je da će Andrija Mandić u budućnosti voditi normalnu i pomirenu zemlju.

„Vrijeme je za Crnu Goru pomirenja i sloge. Nikšić je grad koji je prvi nakon 2020. godine porazio DPS. Sjećate se, bilo je teško i naporno, ali smo ih bacili na koljena“, podvukao je on.

Vučurović dodaje da je Andrija Mandić najzaslužniji u toj borbi jer je stajao ispred svih.

„On je najzaslužniji što je pao režim DPS-a. Ostao je još jedan korak. 19. marta i 2. aprila da svi izađemo snažno, jako, kako smo radili svih godina i da zaokružimo broj 3. To je suština“, kazao je Vučurović.

Na skupu su govorili i predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović, predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić, poslanik DF-a Janko Milatović, dok se putem video poruke obratio i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.