Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Memorandum o prijateljstvu i saradnji Opštine Nikšić i Grada Mostara

SO Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 17.04.2024. u 15:36
Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković i gradonačelnik Mostara Mario Kordić potpisali su Memorandum o prijateljstvu i saradnji Opštine Nikšić i Grada Mostara.
Iz Službe za skupštinske poslove kazali su da ovaj dokument predstavlja važan korak ka jačanju veza između Nikšića i Mostara i otvara put za saradnju u oblastima ekonomije, kulture, obrazovanja, zdravstva, životne sredine, sporta i drugih područja od zajedničkog interesa.

 

“Potpisnici Memoranduma su istakli da će razmjena iskustava na nivou izvršnih i predstavničkih tijela Grada Mostara i Opštine Nikšić osnažiti, između ostalog, i ulogu i značaj lokalnih parlamenata, i doprinijeti jačanju demokratije kako na lokalnom, tako i na regionalnom planu. Takođe, naglasili su da snaženje prijateljskih veza doprinosi očuvanju mira i osiguranju prosperiteta u regionu, kao i da će se, sa tim ciljem, kontinuirano razmjenjivati  informacije, te usklađivati aktivnosti na  međunarodnom nivou”, navodi se u saopštenju.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Sastanak predstavnika političkih partija o pronalasku rješenja za izlazak iz krize u Šavniku koji je počeo danas u 12 sati u Skupštini Crne Gore završen je. Šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić kazao je da je bilo nekoliko konkretnih prijedloga.
    Političke partije počeće sjutra u 12 sati politički dijalog i razgovor kako bi se riješila kriza u Šavniku, gdje izbori nijesu završeni ni nakon više od godinu i po.