Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Memorandum o prijateljstvu i saradnji Opštine Nikšić i Grada Mostara

SO Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 17.04.2024. u 15:36
Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković i gradonačelnik Mostara Mario Kordić potpisali su Memorandum o prijateljstvu i saradnji Opštine Nikšić i Grada Mostara.
Iz Službe za skupštinske poslove kazali su da ovaj dokument predstavlja važan korak ka jačanju veza između Nikšića i Mostara i otvara put za saradnju u oblastima ekonomije, kulture, obrazovanja, zdravstva, životne sredine, sporta i drugih područja od zajedničkog interesa.

 

“Potpisnici Memoranduma su istakli da će razmjena iskustava na nivou izvršnih i predstavničkih tijela Grada Mostara i Opštine Nikšić osnažiti, između ostalog, i ulogu i značaj lokalnih parlamenata, i doprinijeti jačanju demokratije kako na lokalnom, tako i na regionalnom planu. Takođe, naglasili su da snaženje prijateljskih veza doprinosi očuvanju mira i osiguranju prosperiteta u regionu, kao i da će se, sa tim ciljem, kontinuirano razmjenjivati  informacije, te usklađivati aktivnosti na  međunarodnom nivou”, navodi se u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić saopštio je ta lokalna samouprava u tom gradu ima sramni odnos prema 21. maju, Danu nezavisnosti.