Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mićković: Hitno riješiti problem prevoza đaka u Nikšiću

ivanm
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 10.11.2015. u 21:16

Član Pozitivne Nikšić, Ivan Mićković , pozvao je Ministarstvo prosvjete i lokalnu upravu da u što kraćem roku iznađu rješenje za problem prevoza učenika iz prigradskih naselja u Nikšiću.

Kako je kazao ono što zabrinjava jeste mišljenje lokalne saobraćajne inspekcije da niti jedan prevoznik,  koji se javio na konkurs za prevoz đaka, ne ispunjava uslove te su svi dobili samo  privremeno rješenje.

„S toga je neophodno da ministarstvo prosvjete kao i lokalna uprava shvate da u ovom slučaju nije primarno objašnjenje ko i na koji način treba da plati participaciju za prevoz, već je, i prije svega, najvažnija bezbjednost djece kao i produktivnost nastave. Vjerujemo da ministarstvo kao i lokalna uprava znaju da nastava ne može biti prilagođena prevozu“, naglasio je Mićković.

Dio đaka iz Župe i Vidrovana od juče ne pohađa nastavu jer je nekoloiko nikšićkih prevoznika odlučilo da obustavi prevoz zbog novog načina obračunavanja subvencija za đački prevoz.

Naime, Ministarstvo prosvjete je donijelo odluku po kojoj su đaci ubuduće dužni da isključivo preko žiro računa prevoznicima uplaćuju visinu mjesečne karte, nakon čega bi Ministarstvo đacima na kraju mjeseca uplaćivalo subvencije od 40 odsto.

Do sada je Ministarstvo prosvjete subvencije za đačke mjesečne karte plaćalo direktno prevoznicima.

Z a osnovce je mjesečna karta bila 12 eura, a za srednjoškolce 18 eura.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci