Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mićković: Lokalna uprava organizovala sve što je urađeno u Župi

dps_zupa
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 09.09.2016. u 11:53

Izborna kampanja je u punom jeku i to ovih dana potvrđuju prisvajanja i svojatanja svega što je urađeno u MZ Župa, jednoj od najvećih mjesnih zajednica u Nikšiću, saopštio je odbornik u Skupštini opštine Borislav Mićković na današnjoj konferenciji za medije.

On je napomenuo i da su česti pokušaji, kako je rekao, dezavuisanja javnosti na temu infrastrukturnih radova u Župi.

Mićković je kazao da sve što je urađeno u proteklom periodu u župskim selima, a kako smatra, to nije malo, organizovala je lokalna uprava Nikšića i Vlada Crne Gore, čiji je dominatni činilac Demokratska partija socijalista.

Dodao je i da nije njihova želja da ubiraju političke poene kod mještana Župe, već da demantuju česta istupanja predstavnika opozicije i iznošenja netačnih ili poluinformacija.

“U oblasti putne infrastrukture u proteklom periodu izvršena je sanacija makadamskih puteva u ukupnoj dužini od 22 kilometra, s tim što su ostala dva sela koja će biti završena do kraja mjeseca. Sanirani su djelimično i asfaltni kolovozi. Na putu Rubeža – Morakovo izvršeni su radovi na sanaciji klizišta Liverovići koji su obuhvatili izgradnju potpornog zida i na taj način zaustavili eventualno dalje širenje klizišta i posljedice koje su mogle nastupiti na toj lokaciji”, objasnio je Mićković.

On je istakao i da su u toku radovi na saniranju i krpljenju asfaltne podloge na glavnom putu Rubeža – Morakovo koji će, prema njegovim riječima, biti završeni čim dozvole vremenske prilike. Takođe, dodao je da je urađen projekat i izdata građevinska dozvola za uređenje parking prostora ispred Osnovne škole  “Dušan Bojović” i vrtića, čija je vrijednost oko 50.000,00 eura.

Znajući da je uredno vodosnabdjevanje preduslov za kvalitetan život, lokalna uprava Nikšića i Ministarstvo poljoprivrede, kako je kazao, ulažu znatne napore da bi u svim ruralnim područjima, pa tako i Župi nikšićkoj na što kvalitetniji način riješili ovo pitanje.

“Tako je u proteklom periodu u Župi izvršena rekonstrikcija vodovodne mreže i izgradnja dijela sekundarne mreže vodovoda u Morakovu, Carinama i Liverovićima. Takođe, ugrađeni su hlorinatori na vodovodu u Morakovu. U selu Kuta izgrađen je istražno-eksploatacioni bunar dubine  82m, za koji su montirane i pumpe sa potrebnom opremom i izgrađen objekat za smještaj prateće opreme. Urađen je i projeka thidro-geoloških istražnih radova za dva istražno-eksploataciona bunara u zoni postojećeg izvorišta Blaca morakovska”, istakao je Mićković.

Poseban osvrt je dao na ono što je, po njegovom mišljenju, od najvećeg značaja za mještane Župe, a to je izgradnja vrtića na Mačku.

Ovaj objekat je površine 216 metara kvadratnih i ima boravišni kapacitet za 120 mališana, a radovi koji su izvedeni bili su u vrijednosti od 69.000 eura, čime su najmlađi stanovnici Župe dobili kvalitetne uslove za predškolsko obrazovanje.

Kako je dodao, iz lokalne uprave su svjesni da ovo zasigurno ne rješava sve probleme u Župi, ali da je svakako dobar iskorak u unapređenju infrastrukture koja omogućava kvalitetniji i ugodniji život stanovnika Župe.

“Demokratska partija socijalista realizujući svoje programske aktivnosti zasigurno će kroz lokalnu upravu i državne organe nastaviti posvećeno da razvija svaki pedalj naše opštine, pa tako i Župu. Siguran sam da će Župljani 16. oktobra potvrditi svoje opredjeljenje da sigurnim korakom nastavimo rad na unapređenju kvaliteta življenja u nikšićkoj Župi”, zaključio je Mićković.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić koja je jednom prekinuta, a jednom odložena, trebalo bi da se održi danas.