Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Milatović: Neću učestvovati u izbornoj kampanji

Jakov Milatović/Tviter
  • Autor onogost.me
  • 25.05.2023. u 14:49
Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je pozivno pismo za sastanak predstavnicima političkih subjekata koji učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika, sastanak će se održati u ponedjeljak, 29. maja, u Vili Gorica, sa početkom u 10 sati.

”Kao jednu od prvih aktivnosti u zemlji, nakon stupanja na dužnost Predsjednika Crne Gore, želim dati doprinos političkom dijalogu o ključnim temama za dalji razvoj naše države, koji će biti intenziviran nakon održavanja parlamentarnih izbora zakazanih za 11. jun 2023. godine. Osim pokretanja međustranačkog dijaloga, cilj ovog sastanka je i unapređenje političkog ambijenta u kom se održavaju izbori i jačanje povjerenja u izborni proces”, kazao je Milatović.

Milatović smatra da građani Crne Gore zaslužuju ovaj čin zrelosti političkih lidera i odlučnosti.

“Da kroz dijalog i fer političke odnose demonstriramo jedan novi vid političke kulture i demokratski kapacitet, pa da i na taj način pošaljemo dobru poruku kako građanima Crne Gore tako i našim međunarodnim partnerima”, kazao je Milatović.

Kao predsjednik Crne Gore ima, kaže, odgovornost da predstavlja sve građane, zbog čega je donio odluku da u kampanji za predstojeće izbore ne bude aktivan učesnik ispred političkog subjekta čiji je jedan od lidera.

“Crnogorsko društvo pokazuje spremnost za kreiranjem ambijenta u kom dijalog neće biti izuzetak, već pravilo. Ohrabren ovim impulsima, želim sa pozicije Predsjednika Crne Gore da pošaljem jasnu poruku da javni interes jeste moj prioritet, te da će sve moje aktivnosti biti usmjerene na unapređenje crnogorskog društva i imidža Crne Gore u međunarodnoj zajednici. Svjestan da se stabilan politički sistem gradi samo zajedničkim snagama svih dobronamjernih subjekata, očekujem da ćete moj poziv razumjeti kao prvi korak na ovom putu”, zaključuje Milatović.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.