Milatović: Od strateške je važnosti iskoristiti privredne potencijale Nikšića

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 18.09.2023. u 08:19
Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je srdačne čestitke povodom Dana opštine Nikšić predsjedniku Opštine Marku Kovačeviću, predsjedniku Skupštine Opštine Nemanji Vukoviću, odbornicama i odbornicima i svim građankama i građanima našeg grada.

“Slobodarski grad, nastao na ruševinama antičkog drevnog grada Anderbe, kasnije Anagastuma, srednjovjekovni Onogošt, a danas Nikšić, obilježava Dan oslobođenja. Tog 18. septembra 1944. godine Nikšić je zahvaljujući borcima Šeste crnogorske brigade i drugim jugoslovenskim vojnim formacijama oslobođen od stranog okupatora. Poput tvrđave koja ga krasi, Nikšić je bio rušen, obnavljan i dograđivan, mijenjao izgled i gospodare i svjedočio velikim društvenim i istorijskim promjenama u vremenima tokom kojih je opstajao, stalno se razvijajući i postajući sve značajniji“, poručio je Milatović.

On je kazao da je Nikšić danas moderan grad i teritorijalno najveća opština u Crnoj Gori, zbog čega je od strateške važnosti iskoristiti njegove privredne potencijale, time stvarajući pretpostavke za dinamičniji razvoj u korist svih građana Nikšića i ekonomskog prosperiteta Crne Gore.

“U Nikšiću se nalazi najstariji industrijski kolektiv – Pivara Trebjesa, sjedište Rudnika Boksita i Elektroprivrede Crne Gore, što govori o vrijednosti industrijskih i energetskih potencijala ovog grada. Današnja perspektiva privrednog razvoja Nikšića, ali i cijele Crne Gore, jeste u afirmaciji i snaženju srednjeg i malog preduzetništva i korišćenju ljudskih potencijala i brojnih resursa u oblasti rudnih bogatstava, poljoprivrede, energetike i turizma koje sve posjeduje ova opština“, kazao je Milatović.

On je istakao da je vrijednost koja se u Nikšiću decenijama generiše u uglednim visokoškolskim institucijama od nemjerljivog značaja za naučnu zajednicu Crne Gore.

“Uvjeren sam da Nikšić može biti katalizator evropske perspektive Crne Gore na putu dostizanja evropskog standarda života za sve naše građane. U to ime još jednom vam čestitam Dan opštine“, zaključio je Milatović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Novom skupštinskom sazivu, koji još nije izabrao predsjednika parlamenta, od 27. jula dostavljen je jedan predlog zakona i dva izvještaja, rekli su “Vijestima” iz Skupštine.
  Mandatar za sastav vlade Crne Gore, predsjednik Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić, saopštio je da ima još vremena za formiranje vlade, te da rade na obezbjeđivanju većine. Nije htio da komentariše informaciju o isključivanju poslanica PES-a Jevrosime Pejović i Radinke Ćinćur iz partije.