Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Milošević: Posle glasanja za budžet, teško se može vjerovati SDP-u u Nikšiću

rade1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.12.2016. u 14:10

U Opštinskom odboru Ujedinjene reformske akcije Nikšić smatraju da je današnja sjednica Skupštine opštine pokazala da se teško može vjerovati SDP-u u našem gradu. 

Kako navodi predsjednik Opštinskog odbora te partije, Rade Milošević, odbornik SDP u lokalnom parlamentu glasao je za budžet opštine za 2017. godinu iako je budžetom predviđeno novo zaduživanje opštine u iznosu od skoro milion eura.

“Da ironija bude veća, DPS se javno zahvaljuje svojim bivšim, a očigldno i budućim saradnicima. Lokalni funkcioneri SDP-a, izgleda, nemaju istu politiku kao i vrh partije, vjerovatno je za pojedince bio težak i mučan proces ostajanja bez privilegija vlasti”, istakao je Milošević u svom saopštenju.

On dodaje i da je glasanje SDP-a za potrošački budžet iz kojeg se, kako je naveo, samo za kamate bankama izdvaja preko 640.000 eura i za vraćanje dugova bankama preko 2,5 miliona eura, najbolji pokazatelj djelovanja SDP-a u Nikšiću.

“Vjerujem da je to izlovan potez njihovog odbornika”, zaključio je Milošević.

Radovan Perović, odbornik SDP-a, pohvalio je danas stabilizaciju budžeta, ali i izrazio sumnju u njegovu ostvarivost.

„Pitanje je da li će se realizovati planovi od tekućih prihoda, koje čine porezi na nepokretnost najvećim dijelom, jer su teško naplativi, zbog veoma velike nezaposlenosti. Stavka od oko 5,5 miliona eura na račun donacija i transfera pokazuje koliko opština Nikšić zavisi od budžeta države“, kazao je Perović dodajući da problem za budžet predstavlja i to što se pored plata opštinarima ogromna sredstva izdvajaju drugim ustanovama čiji je osnivač lokalna uprava.

“Plate javnim ustanovama su 1,15 miliona eura, Sportskom centru 350.000 eura, FK Sutjeska dobija više od 500.000 eura, Televizija Nikšić oko 600.000... To su ogromna sredstva koja u narednom periodu treba redukovati i ulagati u korisnije projekte za građane Nikšića“, zaključio je on. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci