Autor: onogost.me
Foto: DPS
08:13
13.7.2020.

Mitrović: Budimo beskompromisno vjerni svojoj domovini i njenoj zastavi

Predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Nikšić, Ivan Mitrović čestitao je 13. jul, Dan državnosti Crne Gore.


"Bez 13. jula 1878., bez antifašističke ideje i slobodarskih pregnuća naših predaka 1941. godine, bez njihovih rana i žrtvovanja, njihovog prkosa i ponosa, i dalje bismo sanjali o miru i suživotu, o svojim brdima među svojim granicama. Čuvamo ih i čuvaćemo ih zauvijek kao heroje, kao časne zakletve i kao prošlost bez koje ne bi bilo ni Crnogorca ni Crne Gore. Današnja Crna Gora je njihov spomenik i njihova vječnost“, istakao je Mitrović.

Zato, poručuje Mitrović, budimo beskompromisno vjerni svojoj domovini i njenoj zastavi.

„Jer zlatni orao je simbol naše slobode, našeg jedinstva i suverenosti“, kazao je on.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:26
  9.8.2020.

  Premijer Duško Marković poručio je da Vlada garantuje redovnost plata, penzija i socijalnih davanja i da je osigurala održivost javnih finansija na duži rok, te da stoga nema govora o smanjenu plata u državnoj upravi, institucijama i preduzećima.

 • 08:30
  9.8.2020.

  Predsjednik Evropskog parlamenta David Sasoli odgovorio je u julu predsjedniku crnogorske skupštine Ivanu Brajoviću, da su zbog situacije sa korona virusom, misije EP u inostranstvu zabranjenje, uključujući i posmatračke misije za izbore. To je za Pobjedu kazao portparol Evropskog parlamenta upitan da li će delegacija EP posmatrati izbore u Crnoj Gori, zakazane za 30. avgust.

 • 12:10
  8.8.2020.

  Nevladine organizacije, ali i partije vlasti i opozicije gotovo unison su juče kritikovale odluku Državne izborne komisije, koja je u uputstvu ,,za održavanje izbora u cilju epidemiološke zaštite birača“ preporučila - da se na predstojećim parlamentarnim izborima uskraćuje pravo glasa biračima koji su na bolničkom liječenju od korona virusa, kao i onima koji su u karantinu van mjesta prebivališta.

 • 09:53
  7.8.2020.

  Građani sa biračkim pravom, koji na dan izbora 30. avgusta budu na bolničkom liječenju, usljed infekcije korona virusom, kao i oni u karantinima van mjesta prebivališta, neće moći da ostvare biračko pravo, saopšteno je iz Državne izborne komisija, koja je večeras jednoglasno usvojila tehničke preporuke za održavanje izbora radi epidemiološke zaštite birača. Svjesni su, kaže portparol Mersudin Dautović, da to nije u skladu sa ustavom zagarantovanim pravom, ali je zbog epidemiološkog rizika morala biti donijeta takva odluka.