Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mitrović: Demokrate nemaju strah od lokalnih izbora

14182391_10205629988869358_722769636_n
Demokrate
  • Autor onogost.me
  • 28.08.2016. u 16:01

Uprkos brojnim pozivima Demokrata  da se skrati mandat Skupštine opštine Nikšić  i raspišu prijevremeni lokalni izbori zajedno sa parlamentarnim, Demokratska partija socijalista je, kako navodi predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Nikšić Marko Mitrović, još jednom pokazala da su joj partijski interesi ispred interesa građana.

“Funkcioneri DPS-a ističu da vlast u Nikšiću funkcioniše “sjajno” i da nema razloga za skraćivanje mandata odbornicima u Skupštini grada. Međutim, za skraćivanje mandata, pored  razloga racionalnosti  – ušteda od preko 100.000 evra,  tu su i jasni politički razlozi”, kazao je Mitrović u saopštenju.

On je dodao da je pravi razlog zbog kojeg DPS ne želi da se lokalni izbori u Nikšiću održe zajedno sa parlamentarnim strah od izbornog poraza.

“Politička javnost zna da je DPS 2012. godine izgubio na lokalnim izborima u Nikšiću,  kao i 2013. godine na predsjedničkim izborima. Iz tog straha se rađa potreba da lokalni izbori u Nikšiću budu izdvojeni, kako bi svu svoju partijsku infrastrukturu preselili u Nikšić i pokušali njima svojstvenim mahinacijama i izbornim prevarama da zadrže vlast i naš grad na kraju gurnu u ekonomsku  agoniju”, istakao je Mitrović.

Politička scena u Nikšiću je, prema njegovom mišljenju podjeljena i to na Demokrate koje traže izbore, i one koji bježe od izbora, a to je, kako navodi, DPS.

“Demokrate, kojima rapidno raste rejting, jedini su u Nikšiću koji imaju program za našu lokalnu zajednicu i jedini koji nemaju strah od lokalnih izbora niti bilo kojih drugih izbora, jer znaju da dolazi vrijeme pobjeda”, poručio je on.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.