Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mitrović: Nikšić jeste Cetinje i Cetinje jeste Nikšić, a Cetinje i Nikšić su Crna Gora

img-6633a3f69d6b1aafa2c2818848b3ccf7-v
DPS
  • Autor onogost.me
  • 13.05.2020. u 08:19

Nikšićani su oduvijek imali poseban odnos prema 12. maju i slavi Svetog Vasilija Ostroškog. Uvijek su ga osjećali kao svoj praznik, saopštio je predsjednik OO DPS-a Nikšić, Ivan Mitrović.

Oni koji vjeruju, ali i ateisti  su, navodi, imali odnos poštovanja prema tom danu.

“Poštovali su ga i poštuju ga svi, i Crnogorci i Srbi i pripadnici drugih naroda, i oni koji podržavaju politiku DPS-a i oni koji podržavaju politiku drugih partija. Poštuju ovaj dan brojni dobronamjerni Nikšićani, potpuno iskreno i bez manipulisanja vjerom i vjerskim osjećanjima. Poštuju ga oni koji ne manipulišu i oni koji ne kalkulišu, oni koji ne žele podjele i oni koji ne žele razbrajanja, oni koji poštuju prava svakog pojedinca”, istakao je Mitrović.

Zbog svega ovoga, kako dodaje, jučerašnja izjava „vojvode“ Mandića u crnogorskom parlamentu, ostavila je u čudu većinu Nikšićana. 

On je, kako podsjeća Mitrović, ne poštujući državu, institucije, a prije svega ne poštujući ni zdravlje Nikšićana i zdravlje svih građana Crne Gore, kovitlajući samo njemu razumljivim poređenjima, pozvao građane Nikšića da izađu na litiju i pokažu da je Nikšić Cetinje.

“„Gospodine“ Mandiću, Nikšić jeste Cetinje i Cetinje jeste Nikšić, a Cetinje i Nikšić su Crna Gora. Crna Gora ponosna na svoju istoriju, tradiciju, viševjekovnu državnost i postojanje. To Cetinje i taj Nikšić, nijesu neka nebitna sela kako skoro rekoste, nego simboli trajanja Crne Gore, a gubilišta vaše velikosrpske politike. Naši časni i čestiti preci  s ponosom su gradili ovu zemlju, koju vi pokušavate poništiti, ne shvatajući koliko ste i jučerasnjim gestom mali i neznačajni u odnosu na njenu gordost i viševjekovnu postojanost”, istakao je on.

Pokazali su, smatra Mitrović, koliko su zaslijepljeni mržnjom prema Crnoj Gori i koliko im nista nije sveto pa ni Sveti Vasilije Ostroški kog su, prema njegovim riječima, zloupotrijebili na najprizemniji način.

“Pokazali ste i pravo lice litija i na šta one liče kad ih takvi kalkulanti i protivnici Crne Gore organizuju. Pokazali ste na kraju da ne poštujete ni crkvene velikodostojnike kad im onako iza skupštinske govornice sa porukama, a kasnije sa vašim pristalicama prirediste onakvu nepriliku. „Gospodine“ Mandiću biće Crne Gore, dok je i Cetinja i Nikšića, i svih njenih gradova, i svih njenih građana, njenih sinova i kćeri, koji će je čuvati od vas i takvih poput vas. Jer mi volimo svaku njenu stopu, čuvamo i štitimo  život svakog njenog građanina, za razliku od vas, koji se konstantno pozivate na čuvanje svetinja, a ne čuvate i ne cijenite ono što je najsvetije – ljudski život”, poručio je on.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci