Mitrović: U interesu Nikšićana da lokalni izbori budu kad i parlamentarni

marko_mitrovic111
Demokrate
  • Autor onogost.me
  • 22.07.2016. u 08:15

Poštovanje principa racionalnosti i zaštite interesa građana Nikšića nameću potrebu da izbori u tom gradu budu održani istovremeno sa predstojećim parlamentarnim izborima, kazao je predsjednik OO Demokrata Nikšić, Marko Mitrović, te pozvao DPS da bez odlaganja pokrenu takvu aktivnost. 

U suprotnom, ističe Mitrović, DPS će samo potvrditi da su im uskostranačke procjene i interesi važniji od interesa građana Nikšića.

“Predsjedništvo DPS-a dalo je i formalnu saglasnost. Odbornici DPS-a 23. jula skratiće mandat andrijevačkoj skupštini, kako bi izbori u toj opštini bili održani istovremeno sa predstojećim parlamentarnim izborima. Funkcioneri DPS-a ovih dana upoznali su crnogorsku javnost da je to dobro i racionalno rješenje. Razlozi racionalnosti ukazuju na uštedu od oko 10 hiljada eura, a izbjegava se organizacija i sprovođenje izbora u zimskom periodu, jer bi se redovni izbori u Andrijevici ionako morali održati u mjesecu februaru 2017. godine”, kazao je Mitrović i dodao da “razlozi racionalnosti, očigledno, ne važe i za opštinu Nikšić”.

Demokrate podsjećaju da je Odluku o raspisivanju redovnih izbora u opštini Nikšić Predsjednik Crne Gore dužan donijeti već u mjesecu decembru ove godine, a da se ti izbori moraju najkasnije održati u mjesecu februaru 2017. godine. Dakle, u zimskom periodu.

“Ako će opština Andrijevica održavanjem izbora istovremeno sa parlamentarnim uštedjeti oko 10 hiljada eura, ta ušteda u opštini Nikšić ne bi bila manja od 100 hiljada eura. Za građane Nikšića i rješavanje njihovih životnih pitanja to su svakako značajna sredstva”, zaključio je Mitrović.

 

CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Demokratski front (DF) predao je Državnoj izbornoj komisiji (DIK) predlog za predsjedničku kandidaturu Andrije Mandića. Samo dan nakon što je to najavljeno, potpise podrške predali su mladi DF-a.
Predsjednik Pokreta Evropa sad, Milojko Spajić, kazao je da misli da ispunjava sve uslove za predsjedničku kandidaturu, te da bi volio da neko dokaže suprotno. U emisiji "Argumenti", na Televiziji Crne Gore (TVCG), pokazao je uvjerenje o prebivalištu u Podgorici od 2021. godine i poručio da nema ništa protiv da MUP provjeri sve navode. Na pitanje o koalicionom sporazumu sa Demokratama, Spajić je ocijenio da nema potrebe da se ulazi u predizbornu koaliciju, ali da očekuje podršku Alekse Bečića i Dritana Abazovića.