Mladi DF-a na gradskom trgu obilježili vijek od Mojkovačke bitke

d
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 08.01.2016. u 19:12

Omladina DF-a Nikšić okupila se večeras na gradskom trgu da pored spomenika kralju Nikoli obilježi vijek od Mojkovačke bitke. 

Mladi DF- a su napravili performans sa upaljenim bakljama, crnogorskim barjakom, trobojkom  i transparentom na kojem su ispisane riječi Nikolaja Velimirovića: „Da nije bilo Božića na Mojkovcu, ne bi bilo ni Vaskrsa na Kajmakčalanu“.

Marko Kovačević kazao je da su jednostavno željeli da i u Nikšiću obilježe taj jubilej, te da su citatom vladike Nikolaja Velimirovića htjeli  da povežu cjelokupnu priču Prvog svjetskog rata i golgotu „kroz koju je srpski narod prošao“.

Kako je objasnio, tri baklje simbolizuju Crnu Goru, Srbiju i Republiku Srpsku.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nakon 24 godine Plužine su dobile novog predsjednika Opštine – umjesto Mijuška Bajagića, najdugovječnijeg predsjednika neke opštine u Crnoj Gori, tu funkciju će u naredne četiri godine obavljati Slobodan Delić, dosadašnji direktor Parka prirode „Piva“ i predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP).
Zbog nesprovođenja reformi koje su obećane nakon pada DPS-a, pojedine institucije ne postupaju kako treba ili postupaju selektivno, smatra Lazar Grdinić iz istraživačkog centra MANS-a. Kako je kazao u emisiji "Dobro jutro Crna Goro", jako je nezrelo i neodgovorno to što rješenje institucionalne krize zavisi od političke volje.