Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

MUP: Birački spisak za drugi krug ostao nepromijenjen

MUP
  • Autor onogost.me
  • 29.03.2023. u 13:40
Povodom medijskih navoda o povećanju broja birača u biračkom spisku Ministarstvo unutrašnjih poslova saopšptilo je da je birački spisak povodom drugog kruga izbora za Predsjednika Crne Gore, zakazanih za 2. april 2023. godine, ostao nepromijenjen u odnosu na birački spisak po kojem je održan prvi krug izbora za Predsjednika Crne Gore 19. marta 2023. godine.

“Naime, birački spisak povodom predsjedničkih izbora, kako za održani prvi krug, tako i za predstojeći drugi krug zaključen je 8. marta tekuće godine i shodno navedenom, broj birača upisanih u birački spisak Crne Gore povodom drugog kruga izbora za Predsjednika Crne Gore je: 542.154”, navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da se u biračkom spisku, a nakon njegovog zaključivanja, ne mogu vršiti promjene.

“Takođe, napominjemo, da je ovo Ministarstvo 24. marta 2023. godine, objavilo numerički tabelarni prikaz promjena u biračkom spisku shodno raspisanim prijevremenim izborima za poslanike u Skupštini Crne Gore, zakazanim za 11. jun 2023. godine. U birački spisak upisuju se državljani Crne Gore koji imaju biračko pravo, a nakon donošenja odluke o raspisivanju izbora i lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora, prema mjestu prebivališta”, saopšteno je iz MUP-a.

Shodno navedenom, kako kažu, povećanje broja birača u biračkom spisku za prijevremene izbore za poslanike u Skupštini Crne Gore u odnosu na broj birača u biračkom spisku za predsjedničke izbore, posljedica je upisa u birački spisak, a nakon donošenja odluke o raspisivanju izbora, svih birača koji biračko pravo sticanjem punoljetstva, odnosno sticanjem dvije godine prebivališta u Crnoj Gori, stiču u periodu od dana raspisivanja do dana održavanja izbora, kao i na dan održavanja, odnosno 11. juna 2023. godine.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Odbornici lokalnog parlamenta će na sjednici koja je zakazana u 10 časova, raspravljati o 23 tačke dnevnog reda.