“MUP da objavi podatke o promjenama biračkih mjesta”

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 18.03.2023. u 14:10
Iz Centra za demokratsku tranziciju ponovo pozivaju Ministarstvo unutrašnjih poslova da objavi podatke o promjenama biračkih mjesta, nakon što su, kako kažu, dobili desetine informacija od birača iz različitih opština da su im promijenjena biračka mjesta na kojima su godinama glasali, a da pri tom nijesu mijenjali adresu. Gostujući u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" Milena Gvozdenović iz CDT-a kaže da te podatke treba saopštiti prije otvaranja birališta.

‘Veliki broj građana nam je javio da su im promijenjena biračka mjesta na kojima su godinama i decenijama glasali, a da nije došlo ni do kakvih promjena podataka, niti aderse, niti spajanja biračkih mjesta. Dakle nije nastala bilo kakvih promjena“, kazala je ona.

Istakla je da je zadatak MUP-a je da saopšti broj birača kojima su promijenjena biračka mjesta.

„To treba da saopšte cjelokupnoj javnosti, taj naš zahtjev je legitiman. Oni su nama odgovorili da su OIK nadležne za biračka mjesta, što mi znamo, ali znamo isto tako da oni moraju imati te informacije i da to moraju saopštiti dan, dva pred izbore“, kazala je Gvozdenović.

Istakla je da je i ranije postojao problem da glasači ne mogu naći biračko mjesto na kom glasaju.

„Zato smo insistirali da ne treba čekati nedjelju da se to objavi“, rekla je Gvozdenović.

Sjutrašnje izbore pratiće 430 posmatrača CDT-a.

Gvozdenović je poručia građanima da ne trpe nikakav pritisak i da sve nepravilnosti mogu prijaviti CDT-u.

“Važno je da građani znaju da su sami iza paravana i da mogu glasati po sopstvenoj savjesti”, poručila je ona.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Državna izborna komisija DIK priprema se za drugi krug predsjedničkih izbora. U nedjelju počinje štampanje glasačkih listića, a ovoga puta neće biti žrijebanja, nego će kandidati nastupati pod istim rednim brojevima kao i u prvom krugu. Iz Komisije poručuju da su postojeći zakoni nedorečeni kada je u pitanju organizacija drugog kruga izbora, zbog čega apeluju da se konačno pristupi izbornoj reformi.
  Svojim ljudskim, moralnim, intelektualnim političkim i drugim osobinama Jakov Milatović je jedini koji zaslužuje da bude novi predsjednik Crne Gore, piše u pismu podrške koja je u ime udruženja penzionera upućena predsjedničkom kandidatu Jakovu Milatoviću, saopštio je Pokret Evropa sad (PES).
  Mislim da je moguć scenario da Ustavni sud poništi Đukanovićev potez o raspuštanju Skupštine Crne Gore, ocijenio je lider Demosa Miodrag Lekić u emisiji Link na Radiju Crne Gore.