Autor: onogost.me
Foto: DPS
18:44
26.11.2021.

Muratović: Kontradiktornost lokalne vlasti - nekad bili protiv, a sad ukrašavaju grad

Lokalna uprava Nikšića i ove godine pristupila je ukrašavanju gradskih ulica i trgova u susret novogodišnjim praznicima, saopštio je šef Kluba odbornika "Evropski tim za Nikšić" Boris Muratović. Kako je kazao "tu ne bi bilo ništa čudno niti sporno, da ti isti, koji su sada na čelu lokalne administracije, godinama nijesu osuđivali svoje prethodnike zbog "driješenja kese" za novogodišnju dekoraciju".


"Isti ti, predstavnici Demokratskog fronta, Demokrata i Građanskog pokreta URA, držali su lekcije o solcijalnoj brizi prema građanima i kako je opredijeljenih 11.000 eura umjesto za ukrašavanje grada trebalo podijeliti ugroženim porodicama, djeci itd. Pitamo ih zašto sada svoje populističke priče ne sprovedu u djelo, zašto ove godine kada su u prilici isti iznos sredstava ne upotrijebe za socijalu, već ukrašavaju grad? Odavno naviknuti na njihovo licemjerstvo, nama nije čudno što jedno misle, drugo pričaju, a treće rade", navodi se u saopštenju.

Muratović pita i gdje je internet podrška koju su prošle godine dobijali iz susjednih država za njihovo oštro bojkotovanje ukrašavanja grada i održavanja Novogodišnjeg bazara imajući u vidu, kako je kazao, mnogo složeniju i zdravstvenu i ekonomsku krizu.

Prema njegovim riječima, ovo je samo jedan primjer i pokazatelj da je njihova kompletna "predizborna priča bila jedna velika šarena laža, ali da ne postoji čarobni štapić koji će izbrisati sve što su govorili".

Muratović je kazao da podržava novogodišnje ukrašavanje grada, kao i održavanje Novogodišnjeg bazara.

"Za šta smo i obezbijedili osnovne pretpostavke, koje aktuelna lokalna vlast u Nikšiću sada koristi. Iskreno želimo da naš grad uoči novogodišnjih praznika zasija u punom sjaju i predstavlja ugodan ambijent za sve naše sugrađane, posebno one najmlađe", zaključio je Muratović.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:34
  17.1.2022.

  Vlada je u prethodnom periodu uradila dosta, ali rezultati nisu bili na očekivanom nivou, prvenstveno zbog nedostatka podrške. Politika zadruge u Crnoj Gori mora da nestane ako želimo da budemo na evropskom putu. Nikad nećemo podržati politički kukavičluk. Zbog toga predlažemo koncept manjinske vlade bez DPS-a i DF-a, koji će biti ponuđen 81 poslaniku, i bilo bi dobro da ga podrži najmanje njih 49, saopštio je lider Građanskog pokreta URA i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na današnjoj pres konferenciji koalicije Crno na bijelo.

 • 13:15
  16.1.2022.

  Predsjednik Opštine Šavnik mr Jugoslav Jakić u razgovoru za "Dan" ustvrdio je da lokalna uprava, njena javna preduzeća i službe funkcionišu sa minimumom kadrovskih kapaciteta. Trenutno imaju ukupno 98 zaposlenih od kojih mnogi, nerijetko, istakao je Jakić, obavljaju i poslove koji su nisu u okviru njihovog radnog mjesta. Situaciju im dodatno otežava pandemija korona virusa, određeni broj zaposlenih odlazi u penziju, a ima i onih koji su na bolovanjima zbog drugih bolesti, pa im se dešava da imaju odsutnih 15 do 20 radnika. 

 • 22:22
  9.1.2022.

  Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić rekao je da će u četvrtak biti formirano Koordinaciono tijelo za praćenje programa "Evropa sad", uz poruku da je izvršna vlast odlučna da spriječi bilo kakve zloupotrebe. On je rekao da će inspekcija bez odlaganja reagovati na svaku prijavu vezano za ugrožavanje statusa radnika. 

 • 21:21
  27.12.2021.

  Ukoliko predloženi Budžet za 2022. godinu se ne pokaže održivim do juna, Vlada će podnijeti ostavku, kazao je premijer Zdravko Krivokapić u intervjuu za Televiziju Crne Gore (TVCG). Kazao je i da ne vidi razlog zašto Vlada ne bi preživjela januar.