“Neću podnijeti ostavku, nema selektivnosti da mi je iz kuće”

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 02.10.2022. u 18:25
Premijer Dritan Abazović kazao je da bi želio da vidi gdje je kamion sa cigaretama koje su navodno nestale u Nikšiću, i da nadležni organi to treba da utvrde.

On je to rekao komentarišući sinoćnje privođenje direktora UPC Rada Miloševića i sumnje tužilaštva da jedan kamion sa cigaretama namijenjenim uništavanju nije stigao na lokaciju.

“Dobra je stvar što se na više načina vrši nadzor i što imamo podršku međunarodnih partnera. Logično je da UPC, koja ima veliki broj zaposlenih, ima ljude koji su, da kažem sa druge strane. Aktivnosti na suzbijanju šverca cigareta se nastavljaju bez restrikcija puna podrška Specijalnom tužilaštvu, Specijalnom policijskom odjeljenju i svim drugim koji učestvuju”, kazao je Abazović

Dodao je da im se desilo prije pet, šest mjeseci, kada se isto radila zapljena, da se krade roba koja je zaplijenjena.

“To je uništavanje robe i uništavanje finansijskih resursa organizovanih kriminalnih grupa”, rekao je Abazović i dodao je da “oni sada na sve načine pokušavaju da dio robe nekako spasu, ukradu, vrate u svoje vlasništvo”.

“Monitoring koji je vršen i za ovaj transport je višestruk nije samo jedna služba ujključena, ko je uradio propust neka utvrđuju nadležni organi… Nema selektivnosti da mi je iz kuće, za mene nema nikakvu razliku. Pozivam organe da odrade kako treba i vidjećemo na kraju šta će biti ishod. Želim da kažem da bih volio da se činjenično sve potkrijepi i da će to da podrazumijeva snošenje adekvatnih posljedica” rekao je Abazović.

On je komentarisao navode poslanika DPS-a Peđe Boškovića i ministra odbrane i lidera SDP-a Raška Konjevića koji su nakon sinoćnje akcije ukazali na to da je Abazović sve vrijeme njima crtao mete za šverc cigareta, pokušavajući da zapravo sa sebe skrene pažnju.

“Oni politički stoje iza toga. Kad je riječ o ovome što se desilo sinoć – razlika između Raška Konjevića, Peđe Boškovića i mene je ta što ja ne stojim u zaštiti iza bilo koga, bio mi on blizak politički, partijski – to je velika razlika između mene i njih”, rekao je Abazović.

Dodao je da je taloženje principa nekažnjivosti završeno.

“Ne možemo da imamo sistem u kojem nema odgovornosti. Poštujući prezumpciju nevinosti želim da kažem da bih volio da se sve činjenično potkrijepi, i da se svako snosi određene posledice”, poručio je on.

Dodao je da neće podnijeti ostavku, zbog dobrih rezultata koje je  Vlada postigla u prethodnom periodu.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Sedam mjeseci rada 43. Vlade Crne Gore, bez obzira na nepovoljne globalne ekonomske izglede i visoku neizvjesnost, obilježili su brojni rezultati na različitim poljima, saopštila je danas sekretarka Opštinskog odbora GP URA Nikšić Anđela Mijanović.