Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nenezić: DPS prihvata različitosti kao najveću vrijednost

nenezic
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 03.10.2016. u 12:31

Demokratska partija socijalista Nikšić danas je predstavila kandidatkinju za poslanika u Parlamentu Crne Gore, profesoricu Nadu Nenezić.

Ona je istakla da kandidatura za nju predstavlja veliku čast, a zatim je navela razloge zašto smatra da treba izabrati tu partiju.

„Zato što je DPS državotvorna partija, zato što sigurno vodi zemlju prema prosvijećenom svijetu, zato što je ovo referendum posle referenduma, zato što nas drugi uče da svoje duhovne centre tražimo na drugim stranama, samo ne ovdje gdje se rađamo, živimo i umiremo, zato što imamo lidera u pravom smislu te riječi koji zbori i tvori, zato što DPS prihvata različitosti kao našu najveću vrijednost, zato što je DPS partija mladih“, navela je Nenezić.

Kreiranje socio-ekonomskog ambijenta, ublažavanje nezaposlenosti, nastavak implementacije Programa stručnog osposobljavanja lica sa visokim obrazovanjem, unapređenje obrazovanja, prema njenim riječima, dio je onoga je što nudi mladima ova partija u sljedećem mandatu.

Zatim je to uporedila sa onim što nude njihovi politički oponenti.

„Da li ste zapazili njihovu leksiku: robovi, gospodari, lisice, Spuž, mafija, uhapsiti, proćerati, ukinuti, porušiti. To je retorika za rašćerivanje sopstvenog straha od još jednog poraza, a možda neuspjela podvala za izborni program kojeg nemaju“, zaključila je ona.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić koja je jednom prekinuta, a jednom odložena, trebalo bi da se održi danas.